Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γυρίζουν την πλάτη στην περαίωση οι φορολογούµενοι - Eνδεχόµενο να παραταθούν οι προθεσµίες

Γυρίζουν την πλάτη στην περαίωση οι φορολογούµενοι

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ φορολογουµένων να ενταχθούν στη ρύθµιση της περαίωσης δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών, γι’ αυτό και αρχίζει διαφηµιστική καµπάνια µε σποτάκια που θα µεταδίδονται από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς. Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόµενο να παραταθούν οι προθεσµίες υπαγωγής στη ρύθµιση, καθώς οκτώ ηµέρες πριν από την εκπνοή τους οι εισπράξεις του ∆ηµοσίου από την περαίωση είναι πενιχρές. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, τα έσοδα δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ,είσπραξη που θεωρείται πολύ χαµηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι µε την αποδοχή των εκκαθαριστικών σηµειωµάτων καταβάλλεται το 20% ήτο σύνολο των φόρων της περαίωσης. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, εφόσον συνεχιστούν οι ίδιοι χαµηλοί ρυθµοί προσέλευσης για υπαγωγή στην περαίωση, είναι αρκετά πιθανό το υπουργείο Οικονοµικών να µην καταφέρει να εισπράξει φέτος τα 700 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει.

∆εν διορθώθηκαν τα λάθη
Τα λάθη, που συνεπάγονται ταλαιπωρία για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες,µαζί µε τηνέλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της περαίωσης. Οσο για τους εφοριακούς, δεν µπορούν ακόµη να διορθώσουν τα λάθη της περαίωσης, αφού το απαραίτητο λογισµικό δεν έφθασε ούτε χθες στις ∆ΟΥ.

Οπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονοµικών,οι εφορίες θα έπρεπε να είχαν από χθες στη διάθεσή τους το λογισµικό για την ηλεκτρονική διόρθωση των εκκαθαριστικών και την άµεση έκδοση νέων σηµειωµάτων, κάτι που δεν έγινε.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DKALOKERINOS | Νοεμβρίου 12, 2010 6:06 μ.μ. | Reply
ΧΑΜΟΣ...............
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο