Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ

Συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ 
  

Tη Τρίτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για φορολογικά θέματα, κ. Δημήτρη Κουσελά με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Από πλευράς ΕΣΕΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγής Καρέλλας καθώς και ο κ. Νικόλαος Κογιουμτσής μέλος Δ.Σ.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από φλέγοντα θέματα του αφορούν τις εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και αμφότερες πλευρές διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης αφορούσαν:

Την παράταση προθεσμίας υπαγωγής των επιχειρήσεων στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3888/10 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις.
Την παράταση προθεσμίας αποδοχής της περαίωσης μέχρι τέλος του χρόνου.
Την εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% με την εξαίρεση των βασικών ειδών διατροφής και τουριστικών υπηρεσιών, αλλά με ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση.
Τον συμψηφισμό επιστροφής ΦΠΑ.
Την καταβολή του ΦΠΑ σε 3 δόσεις.
Την ενίσχυση του κινήματος των αποδείξεων.
Την επιβράβευση συνεπών και ενήμερων φορολογούμενων.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο