Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕ: «Όχι» σε περικοπή δαπανών για αναπτυξιακούς σκοπούς

Κριτική στις χώρες με «κοντόφθαλμη» αναπτυξιακή πολιτική όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, οι οποίες λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, προτίθενται να προχωρήσουν σε περικοπές των δαπανών για αναπτυξιακούς σκοπούς, άσκησε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την αναπτυξιακή βοήθεια επίτροπος Αντρις Πίμπαλγκς.

Ανακοινώνοντας την έναρξη διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με αντικείμενο το μέλλον της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναπτυξιακή πολιτική, ο Επίτροπος της Ε.Ε. απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην περιορίσουν τις δαπάνες τους για αναπτυξιακούς σκοπούς, τονίζοντας πως «θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των μεγάλων προκλήσεων που μας περιμένουν». Σύμφωνα με τον κ. Πίμπαλγκς, η στάση των ευρωπαϊκών χωρών σε αυτό το θέμα θα έχει επιπτώσεις στην αξιοπιστία της ΕΕ διεθνώς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των στόχων της Χιλιετίας υπό τον ΟΗΕ, η ΕΕ έχει δεσμευτεί, έως το 2015, να ανέλθει η συμβολή της στην Ανάπτυξη στο 0,7% του κοινοτικού ΑΕΠ. Το 2009 η ΕΕ διέθεσε 49 δισ. ευρώ ή 0,42% του κοινοτικού ΑΕΠ, κάτι που συνιστά περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας βοήθειας. Ωστόσο, σε σχέση με το 2008 παρατηρείται μείωση της συμβολής της ΕΕ στην παγκόσμια βοήθεια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και με βάση τα αποτελέσματά της, ο κοινοτικός Επίτροπος θα παρουσιάσει εντός του 2011 τις κατευθυντήριες γραμμές μια εκσυγχρονισμένης ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία όπως είπε, θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια και την ασφάλεια των τροφίμων.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο