Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπακωνσταντίνου στο CNN - Σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξήγγειλε νέες περικοπές δημοσίων δαπανών

10 Νοέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Νέες περικοπές δημοσίων δαπανών προανήγγειλε με τηλεοπτική του συνέντευξή στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
Αντίστοιχα, ο κ.Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, πέραν της αύξησης του ΦΠΑ για την οποία η χώρα μας έχει ήδη δεσμευτεί μέσω του μνημονίου.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα», σημείωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

«Υπάρχει όμως έδαφος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων δαπανών και εξετάζουμε σειρά εξ'αυτών, θα δούμε όμως τι θα γίνει ακριβώς μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής νέων φόρων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός δεν θα έχει άλλους φόρους από αυτούς για τους οποίους έχουμε ήδη δεσμευτεί, όπως μια μικρή αύξηση στον ΦΠΑ για την οποία δεσμευτήκαμε έναντι του προγράμματος του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και δεν θα υπάρχουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης