Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εντολές για εντατικούς ελέγχους στο ΦΠΑ

4 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εντολές για εντατικούς ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ δίνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.

Εντολές για εντατικούς ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ δίνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.

Με εγκύκλιο της η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων καλεί τις περιφερειακές διευθύνσεις και ιδιαίτερα αυτές που παρουσιάζουν υστέρηση στην αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ, να εντατικοποιήσουν το ελεγκτικό τους έργο.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται κατάλογος με την αύξηση των εσόδων

που παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2005 η κάθε περιφερειακή διεύθυνση και

επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι εντατικοί στις περιφερειακές διευθύνσεις με χαμηλό αριθμό αύξησης.

Παράλληλα, με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τα στοιχεία των δαπανών(των οποίων δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή των δικαιολογητικών τους) που καταγράφουν οι φορολογούμενοι στις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών που υποβάλλουν στην εφορία.

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν το 2006, θα πρέπει να αναγραφούν αναλυτικά οι ακόλουθες δαπάνες: για τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT]  , τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, φορτωτικές του ΟΣΕ αποδείξεις ΚΤΕΛ κοινόχρηστες δαπάνες, ενοίκια ακινήτων, πάρκιγκ επαγγελματικών αυτοκινήτων, διόδια, έξοδα κίνησης προσωπικού, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και η συνολική αξία των τόκων των καταθέσεων που χορηγούν οι τράπεζες.

Πηγή Ναυτεμπορική



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης