Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντολές για εντατικούς ελέγχους στο ΦΠΑ

Εντολές για εντατικούς ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ δίνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.

Εντολές για εντατικούς ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ δίνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.

Με εγκύκλιο της η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων καλεί τις περιφερειακές διευθύνσεις και ιδιαίτερα αυτές που παρουσιάζουν υστέρηση στην αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ, να εντατικοποιήσουν το ελεγκτικό τους έργο.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται κατάλογος με την αύξηση των εσόδων

που παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2005 η κάθε περιφερειακή διεύθυνση και

επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι εντατικοί στις περιφερειακές διευθύνσεις με χαμηλό αριθμό αύξησης.

Παράλληλα, με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τα στοιχεία των δαπανών(των οποίων δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή των δικαιολογητικών τους) που καταγράφουν οι φορολογούμενοι στις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών που υποβάλλουν στην εφορία.

Ειδικότερα, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν το 2006, θα πρέπει να αναγραφούν αναλυτικά οι ακόλουθες δαπάνες: για τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT]  , τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, φορτωτικές του ΟΣΕ αποδείξεις ΚΤΕΛ κοινόχρηστες δαπάνες, ενοίκια ακινήτων, πάρκιγκ επαγγελματικών αυτοκινήτων, διόδια, έξοδα κίνησης προσωπικού, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και η συνολική αξία των τόκων των καταθέσεων που χορηγούν οι τράπεζες.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο