Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλαλούµ µε την περαίωση - Πρεµιέρα χθες µε ουρές στις εφορίες για τα λάθη

  
Αλαλούµ στις εφορίες, ουρές, ταλαιπωρία και σύγχυση στην πρεµιέρα της περαίωσης, µε τους φορολογούµενους να συρρέουν µαζικά για να διαµαρτυρηθούν και να διορθώσουν λάθη στα εκκαθαριστικά τους.

Το υπουργείο Οικονοµικών έραψε κοστούµι έξτρα φόρων ακόµα και για µισθωτούς, συνταξιούχους και µακαρίτες. Οµως όσο κι αν προσδοκούσαν λύση στα προβλήµατα και τις ενστάσεις τους οι θιγόµενοι, άκρη δεν βρήκαν.

Οι εφορίες, αν και κρατούσαν τα στοιχεία των φορολογουµένων, δήλωναν αδυναµία διόρθωσης των λαθών µέχρι νεωτέρας. Και αυτό γιατί ναι µεν το υπουργείο Οικονοµικών από χθες παρέπεµπε τους φορολογουµένους για διορθώσεις στις εφορίες, όµως δεν είχε φροντίσει νωρίτερα να στείλει το απαραίτητο λογισµικό διορθώσεων. «Θα σταλεί έως το τέλος της εβδοµάδας», απαντούσαν αρµοδίως από το υπουργείο.

Παράλληλα, σε πολλές εφορίες δεν έχουν ακόµα συγκροτηθεί τα ειδικά συνεργεία διόρθωσης λαθών και τηλεφωνικών κλήσεων σε φορολογουµένους εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις, καθώς δεν έχουν πραγµατοποιηθεί οι προβλεπόµενες µετατάξεις 220 υπαλλήλων από τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

Τα προβλήµατα αναµένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόµενες ηµέρες, όσο θα προχωρεί η αποστολή 1,4 εκατ. εκκαθαριστικών σηµειωµάτων ναρκοθετώντας τον στόχο είσπραξης 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GRAMMOJOHN | Νοεμβρίου 2, 2010 9:31 π.μ. | Reply
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο