Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα αποτελέσματα εξαμήνου όλων των ΔΕΚΟ.

Ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση εξαμηνιαίων οικονομικών και χρηματοοικονομικών στοιχείων ΔΕΚΟ

Ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση εξαμηνιαίων οικονομικών και χρηματοοικονομικών στοιχείων ΔΕΚΟ.

Το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προχωρά μέσω της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ στην πλήρη καταγραφή και τακτική και έγκυρη δημοσιοποίηση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων των Δημοσίων Επιχειρήσεων. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται οι εξαμηνιαίοι ισολογισμοί και καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης των 30 από τις 52 ΔΕΚΟ που εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και τα στοιχεία για την απασχόληση και το κόστος μισθοδοσίας που αφορούν στις 52 ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα περιλαμβάνεται πίνακας που παρουσιάζει το κόστος μισθοδοσίας των 52 δημοσίων επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Αναλυτικά στον πίνακα μισθοδοσίας έχουν καταγραφεί η συνολική μισθοδοσία, ο αριθμός των απασχολουμένων μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010, η μισθοδοσία χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές, η μέση απασχόληση εξαμήνου – δείκτης που αντανακλά την πραγματική απασχόληση – καθώς και η δαπάνη μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσό εξοικονόμησης του κόστους μισθοδοσίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανέρχεται στα 53 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Με βάση την προβλεπόμενη εκτέλεση για το σύνολο της χρήσης του 2010 το ποσό εξοικονόμησης υπολογίζεται 220 εκατ. ευρώ περίπου σε σύγκριση με το 2009, ως αποτέλεσμα της εισοδηματικής πολιτικής του έτους 2010 που εφαρμόζεται και στις ΔΕΚΟ. Στην εκτίμηση για τις συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας του 2010 λαμβάνονται υπόψη οι προβλέψεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010.

Στα συνημμένα κατεβάστε το αρχείο με τα αποτελέσματα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο