Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απρόβλεπτο το βάθος της ύφεσης για το 2011

Απρόβλεπτο το βάθος της ύφεσης για το 2011             

ΣTO 2,5%-3% θα διαμορφωθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2011, εκτίμησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την Κύπρο. Η επίδραση της δημοσιονομικής προσαρμογής στην οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια και πιθανότατα η ύφεση το 2011 να είναι εντονότερη από την πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για μείωση του ΑΕΠ κατά 2,6%.

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα, μετά την αναθεώρηση που δρομολογεί αυτήν την περίοδο η Eurostat, θα διαμορφωθεί στο 15% του ΑΕΠ, έναντι 13,6% που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως η Ελλάδα δεν επιδιώκει την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό. Η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην εκπλήρωση των όρων που απορρέουν από το χρηματοδοτικό «πακέτο» των 110 δισ. ευρώ και το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και η επάνοδος στις αγορές, είπε ο υπουργός.


Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο