Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων             

 
    Το ενδεχόμενο παράτασης για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση περιπτώσεων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, καθώς και της επέκτασης των δόσεων για την καταβολή προστίμων από όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Σε σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε ότι διερευνάται νομικά το ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για ρύθμιση. Τούτο σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία -31 Οκτωβρίου- που προβλέπει ο νόμος, μετατίθεται για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

    Σε ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι «προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα παράτασης».

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι εξετάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το ενδεχόμενο επέκτασης του αριθμού των δόσεων - ο νόμος προβλέπει έξι δόσεις - για την καταβολή των προστίμων που θα προκύψουν από τη ρύθμιση και τούτο για τη διευκόλυνση των πολιτών.

    Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο (στοιχεία της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου), ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, πανελλαδικά, ανέρχεται σε 147.000. Ο ημερήσιος ρυθμός υποβολής αιτήσεων διαμορφώνεται σε 3.200, είπε ο κ. Σηφουνάκης. Τόνισε, επίσης, ότι «στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα υπερβούμε τις 285.000 αιτήσεις». Διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο αριθμός των χώρων που έχουν αλλάξει χρήση - εκτιμάται ότι πανελλαδικά ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο - για τη ρύθμιση των οποίων έχουν κατατεθεί αιτήσεις, καθώς μία αίτηση μπορεί να έχει περισσότερα του ενός σκέλη.

    Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ δείχνουν εντυπωσιακή άνοδο, τόσο στον συνολικό αριθμό αιτήσεων, που έχουν υποβληθεί, όσο και στον ημερήσιο ρυθμό, καθώς τα στοιχεία, που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο πριν από ένα μήνα έδειχναν περισσότερες από 90.000 αιτήσεις συνολικά, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και 2.200 αιτήσεις ημερήσιο ρυθμό υποβολής αιτήσεων εκείνη την εβδομάδα.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο