Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαφορετικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Διχογνωμία προκαλούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στους διεθνείς παρατηρητές, με ορισμένους να προβλέπουν ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη και άλλους να εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει το χειρότερο.

Διαφορετικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Διχογνωμία προκαλούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στους διεθνείς παρατηρητές, με ορισμένους να προβλέπουν ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη και άλλους να εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει το χειρότερο.

Έτσι σήμερα, την ώρα που ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχείρησης επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, PIMCO , δήλωσε ότι η χώρα μας θα κηρύξει πτώχευση μέσα σε διάστημα τριών ετών, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης S&P δήλωνε το ακριβώς αντίθετο.

"Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει", δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου αξιολόγησης, Standard & Poor's, Ντίβεν Σάρμα.

"Το σχέδιο ήταν πάντα να υπάρξει μια συλλογική λύση" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο The Buttonwood Gathering στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά στον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, ο Σάρμα επεσήμανε ότι οι οικονομικοί ηγέτες της Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν μια σειρά επιλογές στα χέρια τους ακόμη, προκειμένου να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αντίθετη άποψη σχετικά με την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Ελ Εριάν, διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, που επεσήμανε ότι η χρεοκοπία είναι πιθανή.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο