Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα

Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα              

IΣXYPA φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα, αλλά και χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου προβλέπει νομοσχέδιο του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων από ιδιώτες επενδυτές και την εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε αυτά, ανεξαρτήτως του είδους της δραστηριότητάς τους. Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει είναι η δυνατότητα που παρέχεται στην εταιρία ανάπτυξης του πάρκου να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του 20% της συνολικής έκτασης, εφόσον έχει διασφαλίσει το υπόλοιπο 80%. Προβλέπει ποσοστό κάλυψης εντός του πάρκου μέχρι 70% και συντελεστή δόμησης έως 1,6, καθώς και αντικίνητρα για την εκτός σχεδίου δόμηση επιχειρήσεων. Απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης εντός οργανωμένων χώρων, με απαλλαγή από την υποχρέωση προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης ή από την υποχρέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Προβλέπει τη χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο της ίδρυσης νέων επιχειρηματικών πάρκων και της αναβάθμισης των υποδομών υφιστάμενων, ενώ υιοθετεί φοροαπαλλαγές για τη δημιουργία τους και για τη μετεγκατάσταση σε αυτά.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο