Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Νομοσχέδιο προβλέπει νέους μηχανισμούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Νέους μηχανισμούς για την καταπολέμηση της συστηματικής φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των υψηλών εισοδημάτων, θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Νομοσχέδιο προβλέπει νέους μηχανισμούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Νέους μηχανισμούς για την καταπολέμηση της συστηματικής φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των υψηλών εισοδημάτων, θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Εφαρμόζοντας τις συστάσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών προβλέπει ένα αποτελεσματικό σχήμα διαχείρισης έργου που περιλαμβάνει την αυστηρή επίβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την σύσταση ειδικών ομάδων δράσης.

Ακόμη, προβλέπει μόνιμο πρόγραμμα ελέγχων για την καταπολέμηση της συστηματικής φοροδιαφυγής από άτομα με μεγάλη περιουσία και ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα, προβλέπει ειδικές διαδικασίες για την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών από τους μεγαλύτερους οφειλέτες και εισαγάγει ειδικές πρόνοιες για την συνεργασία των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών με τα ασφαλιστικά ταμεία , τις Περιφέρειες και εποπτικές αρχές.

Θα προβλέπεται επίσης η δημιουργία 13 Περιφερειακών Κέντρων που θα λειτουργούν στις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας και θα αναλάβουν τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους. Η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών θα μετατραπεί σε επιτελική και ευέλικτη μονάδα, με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων τη παρακολούθηση των ελεγκτών μέσω Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου.

Με τις νέες αλλαγές επέρχεται:

- Ενίσχυση της ικανότητας στρατηγικής διοίκησης και σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Φορολογίας και Τελωνείων.

-Ουσιαστική βελτίωση της διαχείρισης των ελέγχων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αποτροπή φορολογικών παραβάσεων μέσα από ελέγχους με βάση κριτήρια κινδύνου.

-Ανάπτυξη αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους με τη δημιουργία Ειδικής Διεύθυνσης και με την ανάπτυξη στρατηγικής για τις φορολογικές υπηρεσίες.

-Αναπτύσσεται ένα ολοκληρωμένο πλαισίου διαχείρισης κινδύνου φορολογικής συμμόρφωσης.

- Ενίσχυση του προγράμματος ελέγχων των δηλώσεων και των πληρωμών.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο