Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΒ: Mικρά τα περιθώρια μείωσης των τιμών

TA περιθώρια των επιχειρήσεων για συμπίεση των τιμών στα προϊόντα είναι περιορισμένα. Αυτή όπως φαίνεται ήταν η απάντηση της ηγεσίας του ΣΕΒ στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, στην οποία πάντως συμφωνήθηκε ότι κοινός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του επιχειρηματικού κόσμου είναι η διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα βασίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

ΣΕΒ: Mικρά τα περιθώρια μείωσης των τιμών             

TA περιθώρια των επιχειρήσεων για συμπίεση των τιμών στα προϊόντα είναι περιορισμένα. Αυτή όπως φαίνεται ήταν η απάντηση της ηγεσίας του ΣΕΒ στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, στην οποία πάντως συμφωνήθηκε ότι κοινός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του επιχειρηματικού κόσμου είναι  η διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα βασίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα των νέων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντησή του με την ηγεσία του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανάγκης μείωσης των τιμών ώστε να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, καθώς και στο ζήτημα της διαφοράς στην τιμή με την οποία πωλούνται στην ελληνική αγορά τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιριών σε σύγκριση με την τιμή του αντίστοιχου προϊόντος στις αγορές άλλων χωρών της Ευρώπης. 
«Δεν μπορώ να λύσω την εξίσωση, πώς όταν έχω 5% κέρδος, μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απαντώντας εμμέσως στον στόχο του υπουργού για μείωση των τιμών κατά 30% έως το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο περιθώριο της συνάντησης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών των καταναλωτών καθορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος με τους φόρους, τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, τα κλειστά επαγγέλματα. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για τις διαφορές τιμών Ελλάδας - Ευρώπης τόνισε ότι όλα αυτά λύνονται με τον ανταγωνισμό και ότι ο ίδιος μίλησε επιχειρηματικά, ενώ ο υπουργός μιλά πολιτικά. Ανέφερε ακόμη, για το ίδιο θέμα, ότι η χώρα χρειάζεται σφριγηλές επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν μισθούς, φόρους και εισφορές.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αλλαγής του κλίματος και πρόσθεσε: «H κρίση δεν κλείνει μόνο επιχειρήσεις αλλά ανοίγει παράθυρα και ευκαιρίες ώστε να βγούμε γρηγορότερα από αυτήν. Στο δίλημμα ανάπτυξη ή χρεοκοπία, απαντάμε ανάπτυξη με δυναμισμό, νέες θέσεις εργασίας, εξωστρέφεια και καινοτομία», κατέληξε ο υπουργός.
Από την πλευρά του ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι «θα γλιτώσουμε οριστικά τη χρεοκοπία μόνο αν δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος είναι φυσικός σύμμαχος του υπουργείου σε αυτήν την προσπάθεια. Ζήτησε, δε, το υπουργείο να παίξει τον ρόλο ενός πραγματικού στρατηγείου ανάπτυξης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν επίσης ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και τα 30 μεγαλύτερα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, τα οποία σύμφωνα με το «μνημόνιο» πρέπει να καταγραφούν έως το τέλος του χρόνου. Και σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει προετοιμασία από τον ΣΕΒ.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο