Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο ενεργοποίησης Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

   
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010

   
Ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο ενεργοποίησης Ενιαίας Αρχής Πληρωμών:

   
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες της ενεργοποίησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ), καθώς ολοκληρώθηκε, ήδη, η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων, που θα την υποστηρίζουν: η στελέχωση και στέγαση της Υπηρεσίας, καθώς και μια σειρά ενεργειών των κατά τόπους εκκαθαριστών μισθοδοσίας των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.

Στην παρούσα φάση έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3900 εκκαθαριστές μισθοδοσίας ενώ αναμένεται η πιστοποίηση 1100 περίπου ακόμη. Ακόμη, έχουν ήδη παραληφθεί στοιχεία από 760 εκκαθαριστές (19,5% των πιστοποιημένων). Τα στοιχεία μισθοδοσίας αφορούν σε πάνω από 323.000 διαφορετικούς αμειβομένους. Αυτοί αποτελούν το 42% του συνολικού αριθμού των απογεγραμμένων κατά την διαδικασία του καλοκαιριού.

Η ΕΑΠ προχωράει στην τελική φάση ενεργοποίησης του συστήματος πληρωμών με την έναρξη της διαδικασίας ένταξης φορέων στο σύστημα πληρωμών της. Κάθε φορέας που εντάσσεται θα σταματάει να καταβάλλει την μισθοδοσία από μόνος του και θα διεκπεραιώνει τις καταβολές υποχρεωτικά μέσω της ΕΑΠ. Ειδικές δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα πληρωμής μισθών και από τις ΔΟΥ. Σημειωτέον, πως όταν η ΕΑΠ εντάξει το 85% των φορέων υπό την αιγίδα της, θα σταματήσει κάθε καταβολή από τις ΔΟΥ. Συνεπώς, και για την αποφυγή προβλημάτων, καλούνται όλοι οι φορείς και οι εκκαθαριστές τους να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν στοιχεία στην ΕΑΠ, ώστε να ενταχθούν άμεσα.

Οι τελικές ημερομηνίες υποβολής για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης έχουν παρέλθει και με λίγες σχετικά εξαιρέσεις, οι περισσότεροι έχουν ήδη αποστείλει στοιχεία. Η ΕΑΠ, για τους συνεπείς φορείς, θα ξεκινήσει τις καταβολές από τα τέλη Νοεμβρίου. Τα ΝΠΔΔ υποχρεούνται να έχουν αποστείλει σωστά στοιχεία μέχρι το τέλος του έτους και η ΕΑΠ είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τις αποδοχές τους είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο