Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναπροσαρμογή ανά εξάμηνο των αντικειμενικών αξιών, μείωση στους συντελεστές φορολόγησης των μεταβιβάσεων ακινήτων

Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων και των Ι.Χ. αυτοκινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο..

Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό άνοιξε «παράθυρο» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών:

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα συνοδευτούν με μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των μεταβιβάσεων ακινήτων και αύξηση των αφορολογήτων ορίων για αγορά πρώτης κατοικίας, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές. Οπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης «είναι δυνατόν στα συμβόλαια να απεικονίζονται οι πραγματικές αξίες των ακινήτων και να μην αυξήσουμε τη φορολογία ρυθμίζοντας κατάλληλα τους φορολογικούς συντελεστές».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Πλασκοβίτης, οι μειωμένοι συντελεστές και τα νέα αυξημένα αφορολόγητα όρια θα αρχίσουν να εφαρμόζονται ουσιαστικά από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, όταν θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, ώστε οι νέες υψηλότερες αξίες να μην προκαλέσουν υπέρμετρες αυξήσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις των ακινήτων.

Οι αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και μόλις ολοκληρωθεί το νέο σύστημα με το οποίο η φορολογητέα αξία των ακινήτων θα υπολογίζεται με μέσους όρους αγοράς. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι νέες σημαντικά αυξημένες αντικειμενικές αξίες θα αντιπροσωπεύουν τους μέσους όρους των αγοραίων τιμών που ισχύουν κατά περιοχές. Οπως είπε ο γενικός γραμματέας «οι αντικειμενικές τιμές θα αναπροσαρμόζονται συχνά, ενδεχομένως ανά εξάμηνο». Το σύστημα αυτό δεν θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο, γιατί «χρειάζεται μια στατιστική επεξεργασία τιμών για κάθε περιοχή της χώρας κι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία ώρα στην άλλη».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο