Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του το Δημόσιο .

Μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του το Δημόσιο, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα πληρώνει τόκους για κάθε μήνα που θα καθυστερεί την πληρωμή. Η οδηγία αφορά και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 60 ημέρες.

Μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του το Δημόσιο, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα πληρώνει τόκους για κάθε μήνα που θα καθυστερεί την πληρωμή. Η οδηγία αφορά και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 60 ημέρες.

 Σύμφωνα με το ψήφισμα, το οποίο θα πρέπει να ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες το αργότερο σε 24 μήνες, όταν το Δημόσιο καθυστερεί πάνω από ένα μήνα να πληρώσει τους προμηθευτές του για εμπορικές συναλλαγές θα πληρώνει επιτόκιο που θα είναι τουλάχιστον 8% πάνω από το βασικό της ΕΚΤ.

Η νέα οδηγία προβλέπει ότι:

• Οι πληρωμές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα σε 30 ή σε ειδικές περιπτώσεις 60 ημέρες.

• Οι πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε 60 ημέρες εκτός εάν σε συμβόλαιο αναφέρεται κάτι άλλο που δεν είναι άδικο

• Οι επιχειρήσεις θα δικαιούνται να ζητήσουν επιτόκιο και πληρωμή 40 ευρώ για το κόστος ανάκτησης κεφαλαίου

Σύμφωνα με την Ε.Ε. το μέτρο αυτό θα φέρει επιπλέον ρευστότητα 180 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και επίτροπος για την επιχειρηματικότητα ανέφερε πως "όσοι εργάζονται πρέπει να αποζημιώνονται στην ώρα τους. Αυτό είναι βασική αρχή της δικαιοσύνης και παίζει σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα μιας εταιρείας και της πρόσβασης της στην χρηματοδότηση. Για αυτό το λόγο, η νέα οδηγία θα βοηθήσει την οικονομία της Ευρώπης".

Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα για το καθεστώς  των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, ισχύει το Π.Δ. 166/2003 με το οποίο προσαρμόστηκε η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2000/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο