Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δ. Σπινέλλης: Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού

Δ. Σπινέλλης: Στο στόχαστρο οι καταθέτες εξωτερικού              
 
 Σε στενό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών τους καταθέτες εξωτερικού και προαναγγέλλει νέες διασταυρώσεις για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης και από τόκους που λαμβάνουν και δεν τους δηλώνουν.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του πλούσια στοιχεία για τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τα οποία επεξεργάζεται προκειμένου να εντοπίσει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

    «Διαθέτουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές από καταθέσεις του εξωτερικού. Είμαστε στο στάδιο που ομογενοποιούμε τα στοιχεία. Στην συνέχεια θα τα ταυτίσουμε με το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και θα τα διασταυρώσουμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε ο κ. Σπινέλλης.

    Σύμφωνα με το ίδιο, τα στοιχεία των καταθέσεων που δεν θα ταυτίζονται με τις δηλώσεις θα αποστέλλονται για περαιτέρω έρευνα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στα ελεγκτικά κέντρα. Επιβεβαίωσε ότι εκκρεμεί από την Αρχήν προστασίας προσωπικών δεδομένων για τον τρόπο που θα δημοσιοποιούνται οι φορολογικές δηλώσεις ώστε στο πλαίσιο της διαφάνειας να γνωρίζουν οι πολίτες αν δηλώνουν όσα κερδίζουν όσοι ζουν πλουσιοπάροχα.

    Για την ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει σταδιακά τις αποδείξεις, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ τόνισε πως θα χρησιμοποιείται προαιρετικά από τους φορολογουμένους στις συναλλαγές τους για την καταγραφή της αξίας των δαπανών που κτίζουν το αφορολόγητο. Δεν πρόκειται δηλαδή για πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, απλά θα καταγράφεται η δαπάνη για να ενημερώνεται ηλεκτρονικά και η ΓΓΠΣ. Ο ίδιος είπε πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει περιγραφή του συστήματος στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την οποία αναμένει και τη σχετική έγκριση.

    Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη περαίωση, είπε πως η αποστολή των ειδικών σημειωμάτων θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας. Τόνισε δε πως καθημερινά θα αποστέλλονται από την ΓΓΠΣ 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 10 -13 ημερών.
 
Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο