Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γεωργακόπουλος: Δεν θα μπουν νέοι φόροι

Χωρίς νέα φορολογικά μέτρα αλλά με «κυνήγι» της φοροδιαφυγής θα καλυφθούν οι διαφορές από την αναθεώρηση του ελλείμματος που πρόκειται να κάνει η Eurostat επισήμανε ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών κ Δ Γεωργακόπουλος.

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα μπουν νέοι φόροι           

 
 Χωρίς νέα φορολογικά μέτρα αλλά με «κυνήγι» της φοροδιαφυγής θα καλυφθούν οι διαφορές από την αναθεώρηση του ελλείμματος που πρόκειται να κάνει η Eurostat επισήμανε ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών κ Δ Γεωργακόπουλος.

    Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ υπογράμμισε ότι: «πιστεύω ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, και δεν μπορεί να μπουν νέοι φόροι, γιατί αν μπουν και νέοι φόροι καταλαβαίνετε ότι τότε η αγορά θα ασφυκτιά ακόμη περισσότερο, πέραν από αυτήν την δυσκολία που έχει σήμερα, και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε. Να έχετε υπ'Α όψιν σας, ότι όταν μπαίνουν πάρα πολλοί φόροι τότε υπάρχει η λεγομένη φορολογική κόπωση αφ'Α ενός, αφ'Α ετέρου δε μειώνεται η κατανάλωση και μειουμένης της κατανάλωσης δημιουργείται το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο το οποίο επιδιώκεις, δηλαδή αν αυξήσεις τον ΦΠΑ κατά 20% και μειωθεί η κατανάλωση 20% δεν πιάνεις τίποτα» .

    Σε ότι αφορά τα στοιχεία για το αναθεωρημένο έλλειμμα ο κ Γεωργακόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή. «Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη, οι οποίο έλεγαν μέχρι τον Σεπτέμβρη ότι το έλλειμμα είναι 6% και το έλλειμμα πάει στο 16%, τα δε χρήματα τα οποία θα βρεθούν, όπως καταλαβαίνετε, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα πρέπει να μαζευτούν από τα έσοδα από τους φορολογικούς πόρους. Είναι το κυνήγι της φοροδιαφυγής, οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος να είναι να είμαστε συνεπείς».

    Ο κ Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σκέψη να αναβληθεί για 6 μήνες η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά και η άμεση ένταξη από το νέο έτος στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών 6.000 οικισμών που αυτή τη στιγμή δεν είναι στο σύστημα και οι αξίες των ακινήτων είναι υποεκτιμημένες , με αποτέλεσμα το Δημόσιο να έχει απώλειες εσόδων από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας. Είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «Να σας πω κάτι, η αγορά είναι τόσο πεσμένη που πιστεύω ότι μια αύξηση στα πλαίσια των αγοραίων αξίων αυτήν την στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα και είναι σκόπιμο, το ξανασκεφτόμαστε αυτό, έτσι ώστε να πάνε λίγο πιο πίσω έτσι ώστε να προσαρμοστεί και η αγορά στα νέα δεδομένα και το σύστημα να είναι πιο ολοκληρωμένο, θα μπούνε όμως νέες περιοχές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών από 01/01».

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Οκτωβρίου 19, 2010 5:43 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο