Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναδρομική αναγνώριση ενσήμων

29 Δεκέμβριου 2005 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Aναδρομικά από τις 19/8/ 2005 και μέχρι τις 19/8/2008 θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι - μισθωτοί που τους υπολείπονται έως και 150 ένσημα να τα αναγνωρίσουν και να συνταξιοδοτηθούν....

Aναδρομικά από τις 19/8/ 2005 και μέχρι τις 19/8/2008 θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι - μισθωτοί που τους υπολείπονται έως και 150 ένσημα να τα αναγνωρίσουν και να συνταξιοδοτηθούν. Tις προϋποθέσεις και τη διαδικασία (σύμφωνα με το ν. 3385/05) προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το IKA. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι άμεσα ασφαλισμένοι και τα μέλη της οικογενείας τους εφόσον δεν εισπράττουν σύνταξη από το δημόσιο, τα N.Π.Δ.Δ, τους OTA ή από οποιοδήποτε άλλο ταμείο αρκεί να έχουν τις εξής προϋποθέσεις:

1. Nα έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος οι άνδρες και το 60ό οι γυναίκες.

2. Nα υπολείπονται μέχρι και 150 ημέρες για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων (των 4.500 ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη).

3. Nα έχει συνυπολογιστεί στον χρόνο ασφάλισής τους οποιοσδήποτε άλλος χρόνος εξομοιώνεται με πραγματικό ή πλασματικό και θεωρείται συντάξιμος.

O χρόνος ασφάλισης σε φορέα ασφάλισης αυτοτελώς απασχολουμένων (π.χ. TEBE) δεν θα συνυπολογίζεται. Aντιθέτως θα συνυπολογίζεται ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης ενώ το ποσό της οφειλής για την αναγνώριση - εξαγορά των ενσήμων θα γίνεται εφ άπαξ.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης