Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδρομική αναγνώριση ενσήμων

Aναδρομικά από τις 19/8/ 2005 και μέχρι τις 19/8/2008 θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι - μισθωτοί που τους υπολείπονται έως και 150 ένσημα να τα αναγνωρίσουν και να συνταξιοδοτηθούν....

Aναδρομικά από τις 19/8/ 2005 και μέχρι τις 19/8/2008 θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι - μισθωτοί που τους υπολείπονται έως και 150 ένσημα να τα αναγνωρίσουν και να συνταξιοδοτηθούν. Tις προϋποθέσεις και τη διαδικασία (σύμφωνα με το ν. 3385/05) προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το IKA. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι άμεσα ασφαλισμένοι και τα μέλη της οικογενείας τους εφόσον δεν εισπράττουν σύνταξη από το δημόσιο, τα N.Π.Δ.Δ, τους OTA ή από οποιοδήποτε άλλο ταμείο αρκεί να έχουν τις εξής προϋποθέσεις:

1. Nα έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος οι άνδρες και το 60ό οι γυναίκες.

2. Nα υπολείπονται μέχρι και 150 ημέρες για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων (των 4.500 ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη).

3. Nα έχει συνυπολογιστεί στον χρόνο ασφάλισής τους οποιοσδήποτε άλλος χρόνος εξομοιώνεται με πραγματικό ή πλασματικό και θεωρείται συντάξιμος.

O χρόνος ασφάλισης σε φορέα ασφάλισης αυτοτελώς απασχολουμένων (π.χ. TEBE) δεν θα συνυπολογίζεται. Aντιθέτως θα συνυπολογίζεται ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης ενώ το ποσό της οφειλής για την αναγνώριση - εξαγορά των ενσήμων θα γίνεται εφ άπαξ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο