Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβολή πήρε ο Βοσκόπουλος ελέω περαίωσης.

Αναβολή πήρε ο Βοσκόπουλος ελέω περαίωσης.

Εχει επιτύχει οι φορολογικές και ποινικές υποθέσεις του που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 να μην έχουν εκδικαστεί ακόμη, παρ΄ ότι σε λίγο εκπνέει το 2010

Τα «παράθυρα» που αφήνει η δικονομία, ο φόρτος των δικαστηρίων, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις (σε έμψυχο και άψυχο υλικό) της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και οι ρυθμοί «χελώνας» που επικρατούν εδώ και χρόνια στα δικαστήρια, παρέχουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να τρενάρουν τις εκδικάσεις των υποθέσεων ακόμη και δεκαετίες. Ετσι η καρκινική ανάγνωση για το «νόμιμον» (διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο, έχοντας πάντα το ίδιο ακριβώς νόημα) ισχύει στην προκειμένη περίπτωση και για τις περιπτώσεις των αναβολών, καθώς το νόμιμον της αναβολής διαβάζεται από όποια κατεύθυνση επιθυμεί ο κάθε διάδικος.

Χαρακτηριστική περίπτωση δεν είναι άλλη από αυτήν του τροβαδούρου της αγάπης και του έρωτα κ. Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος με τη βοήθεια του ούριου ανέμου της Δικαιοσύνης και την παράλληλη αδράνεια των δημοσίων υπηρεσιών έχει επιτύχει οι φορολογικές και ποινικές υποθέσεις του που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 να μην έχουν εκδικαστεί ακόμη, παρ΄ ότι σε λίγο εκπνέει το 2010. Ακριβώς την ίδια στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο στερείται έσοδα τουλάχιστον 5,7 εκατ. ευρώ και ο κ. Βοσκόπουλος επιδιώκει την περαίωση των φορολογικών υποθέσεών του. Μάλιστα οι χρονίζουσες αυτές φορολογικές υποθέσεις του κ. Βοσκόπουλου οδήγησαν τη σύζυγό του κυρία Αντζελα Γκερέκου να παραιτηθεί από υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου.

Την περασμένη εβδομάδα επρόκειτο να εκδικαστούν δύο υποθέσεις του κ. Βοσκόπουλου, οι οποίες αφορούσαν την επιβολή των προστίμων και τις υπέρογκες προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν λόγω της φοροδιαφυγής η οποία προερχόταν από τη μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών για τις μυθικές αμοιβές που ελάμβανε από νυκτερινά κέντρα της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας, αλλά και από τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλε. Η μία διάσταση των υποθέσεων αυτών (φορολογική) θα εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η άλλη (ποινική) στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 27 Οκτωβρίου λόγω κωλύματος του εισηγητή κ. Ι. Γράβαρη. Στο Πρωτοδικείο, από την πλευρά του κ. Βοσκόπουλου, ζητήθηκε η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να υπαχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μείωση ως και 95% στις προσαυξήσεις για όσους ως τις 29 Οκτωβρίου προβούν σε διακανονισμό με δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών τους στην Εφορία. Τελικά το ποινικό σκέλος θα εκδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου 2011.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description elias stratakis | Οκτωβρίου 19, 2010 9:03 π.μ. | Reply
Άλλο Βοσκόπουλος κι άλλο "μέσος Έλληνας φορολογούμενος".
Ο ένας στους δυο τη βγάζει καθαρή, πάντα.
Μαντέψτε ποιός...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο