Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση σχετικά με διασταυρώσεις σε οφειλέτες με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

   
Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2010

   
Ανακοίνωση σχετικά με διασταυρώσεις σε οφειλέτες με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και μεγάλη ακίνητη περιουσία:

   
Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών, στις 18 Αυγούστου, από τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχαν εντοπιστεί 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκ, με οφειλή άνω των 200.000 ο καθένας και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ (917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια, σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας 1/1,5 τουλάχιστον). Στους οφειλέτες αυτούς είχαν σταλεί επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κινήθηκαν διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Τα αποτελέσματα της δράσης όπως διαμορφώθηκαν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, έχουν ως εξής:

· 14 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και κατέβαλαν έναντι αυτών 785 χιλ. ευρώ,

· για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης,

· για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις,

· δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ,

· για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις,

· για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού,

· για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού,

Το Υπουργείο θα ολοκληρώσει συστηματικά όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για να επιτευχθεί η είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου από τους οφειλέτες αυτούς.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων και των διασταυρώσεων μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι συντονισμένες δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν, γι’ αυτό και θα εντατικοποιηθούν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο