Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Φοροπρίµ για το Fast Τrack

ΦΟΡΟΠΡΙΜ ΣΤΑ έργα που θα ενταχθούν στη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, εφόσον όµως προηγουµένως δώσει έγκριση η Βουλή, προβλέπει το νοµοσχέδιο για το Fast Τrack που κατατέθηκε χθες στην Ολοµέλεια προκειµένου να ψηφιστεί εντός του Νοεµβρίου.

Φοροπρίµ για το Fast Τrack
   
ΦΟΡΟΠΡΙΜ ΣΤΑ έργα που θα ενταχθούν στη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, εφόσον όµως προηγουµένως δώσει έγκριση η Βουλή, προβλέπει το νοµοσχέδιο για το Fast Τrack που κατατέθηκε χθες στην Ολοµέλεια προκειµένου να ψηφιστεί εντός του Νοεµβρίου.

Το νοµοσχέδιο αφορά έργα άνω των 200 εκατ. ευρώ ή άνω των 75 εκατ. ευρώ µε τη δηµιουργία 200 θέσεων εργασίας, ενώ εντός 15 ηµερών από την κατάθεση της επένδυσης η Ιnvest Ιn Greece θα γνωµοδοτεί σχετικά στη Διυπουργική Επιτροπή και εκείνη εντός 30 ηµερών θα αποφασίζει για την ένταξή του στο Fast Τrack.

Οι επενδύσεις στις οποίες εµπλέκεται το Δηµόσιο, είτε µέσω διεθνών ανοικτών διαγωνισµών είτε µέσω διακρατικών συµβάσεων (π.χ. Ελλάδα - Κατάρ), θα κυρώνονται µε νόµο από τη Βουλή έπειτα από απόφαση του υπουργείου Επικρατείας.

Ποιες θεωρούνται στρατηγικές επενδύσεις
Οσες επενδύσεις προσφέρουν υπεραξία και αφορούν κυρίως την ενέργεια, τον τουρισµό, τη βιοµηχανία, τις µεταφορές και επικοινωνίες, την παροχή υπηρεσιών υγείας, τη διαχείριση απορριµµάτων και την καινοτοµία θεωρούνται στρατηγικές. Κατ' εξαίρεση θα εντάσσονται και επενδύσεις που θεωρούνται µείζονος σηµασίας για την εθνική οικονοµία.

Επιταχύνονται απαλλοτριώσεις
Επίσης, επιταχύνονται οι απαλλοτριώσεις που θα θεωρούνται κατεπείγουσας και µείζονος σηµασίας. Εντός 30 ηµερών από την έκδοση της πράξης απαλλοτρίωσης οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να την προσβάλουν στο Συµβούλιο της Επικρατείας, µε την εκδίκαση της αίτησης να ορίζεται εντός 20 ηµερών από την υποβολή της και την απόφαση να εκδίδεται εντός, το πολύ, 30 ηµερών από τη συζήτησή της.

Οσο για τα κίνητρα, προβλέπεται ότι θα αφορούν ειδικές φορολογικές ρυθµίσεις όπως η παγιοποίηση του φορολογικού καθεστώτος για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα από την έναρξη της επένδυσης, η δηµιουργία αφορολόγητων αποθεµατικών, ειδικό καθεστώς φορολόγησης µερισµάτων αλλά και διατάξεις που θα αφορούν συγκεκριµένο χρόνο επιστροφής του Φόρου Προστιθέµενης Αξίας.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Οκτωβρίου 15, 2010 6:39 μ.μ. | Reply
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο