Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Μνημόνιο» με τις τράπεζες για διοχέτευση ρευστότητας

ΜE συμφωνίες που θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα μεταξύ των τραπεζών και των συναρμόδιων υπουργείων, θα δεσμευθούν οι τράπεζες για τη διοχέτευση στην αγορά του 30% των εγγυήσεων που τους δόθηκαν από το κράτος.

«Μνημόνιο» με τις τράπεζες για διοχέτευση ρευστότητας             

ΜE συμφωνίες που θα υπογραφούν το επόμενο διάστημα μεταξύ των τραπεζών και των συναρμόδιων υπουργείων, θα δεσμευθούν οι τράπεζες για τη διοχέτευση στην αγορά του 30% των εγγυήσεων που τους δόθηκαν από το κράτος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης για την «αιμοδότηση της οικονομίας» και ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να της χορηγηθούν εγγυήσεις από το Eλληνικό Δημόσιο, ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλότοκα δάνεια που θα καταλήξουν στις επιχειρήσεις και την αγορά.

Μιλώντας στη συνάντηση εργασίας με τους εξαγωγείς ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που ενεργοποιούνται και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο θα μετεξελιχθεί σε οιονεί τράπεζα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημείωσε ακόμη ότι μέσω των νέων χρηματοδοτικών ταμείων Jeremie και Jessica θα χρηματοδοτηθούν έργα καινοτομίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναπλάσεις πόλεων. Στο σύνολο των ταμείων αυτών θα διατεθούν από το κράτος μέσω του ΕΣΠΑ 2 δισ. ευρώ και από τις τράπεζες επιπλέον 3 δισ. ευρώ, μέχρι τέλος του 2011. Συνολικά, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, 5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις χαμηλότοκα, γρήγορα και εύκολα. Προανήγγειλε δε, την ίδρυση Ταμείου Εξωστρέφειας, η μορφή του οποίου θα καθοριστεί μετά από διαβούλευση με τους φορείς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του μήνα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος θα περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς και για τη νεανική επιχειρηματικότητα αλλά και για την ανάπτυξη καινοτομίας. Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο υπουργός τόνισε ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κρίσης και η αναθεώρησή του το 2011 θα δώσει την ευκαιρία διαμόρφωσης ειδικών δράσεων.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε για μια ακόμη φορά τις πολυεθνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών διότι όπως ανέφερε, υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι στην αγορά μας υπερτιμολογούνται προϊόντα μέχρι και 30% σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο