Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η πολυνομία παράγει διαφθορά

«ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, πολυνομία και πολυπλοκότητα θεσμών και διαδικασιών αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε να εργαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αποτελεί

Η πολυνομία παράγει διαφθορά             

«ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, πολυνομία και πολυπλοκότητα θεσμών και διαδικασιών αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε να εργαστεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αποτελεί έναν από τους κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντες της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μιλώντας στην ειδική συνάντηση εργασίας που οργάνωσε το Yπουργείο Περ. Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εμπόδια που δημιουργούν εμπεδωμένες αντιλήψεις υπηρεσιών, που λειτουργούν ως «κλειστά μαγαζάκια και φέουδα». Νοοτροπίες, που όπως είπε, αναπτύχθηκαν εξαιτίας της πολυνομίας και της πολυπλοκότητας, τις οποίες χαρακτήρισε «μήτρα διαφθοράς».
 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη αιφνιδιαστικά στη συνάντηση, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις αρκετών από τους παρευρισκόμενους, σημείωσε ότι οι εξαγωγείς παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας έχουν καταφέρει να αποτελέσουν αυτό που πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα, δηλαδή δημιουργική, τολμηρή και αποτελεσματική, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Κάλεσε μάλιστα τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας που είναι αναγκαία ώστε να εμπεδωθούν «καθαρές σχέσεις» μεταξύ πολιτείας και επιχειρήσεων, αλλά και για να ανατραπεί η αντίληψη που κυριαρχεί ειδικά στους νέους, πως τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα και κάθε προσπάθεια μάταια. Oπως είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς έχετε σπάσει αυτή την αντίληψη. Πρέπει όλοι μαζί να ξυπνήσουμε τον γίγαντα που πίνει καφέ και να του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του».

Αναφερόμενος ειδικά στο φορολογικό πλαίσιο σημείωσε ότι λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων η κυβέρνηση δεν έχει την ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα σε μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά λαμβάνει μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και για να λειτουργεί το φορολογικό σύστημα κατά τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει όλους τους Eλληνες πολίτες ως αξιόπιστους εταίρους και όχι ως υπόπτους τους οποίους προσπαθεί να παγιδεύσει και να τιμωρήσει. «Σεβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά, «τη λειτουργία κάθε ενός από εσάς και πιστεύουμε ότι πρέπει να ελέγχεστε με τρόπο διαφανή χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

 Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο