Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διπλάσιοι οι μισθοί σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο μέσος μισθός στις ΔEKO ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου

Διπλάσιοι οι μισθοί σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο μέσος μισθός στις ΔEKO ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου

Mισθοί που θα ζήλευαν στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων απολαμβάνουν για 10ετίες ολόκληρες οι εργαζόμενοι των ΔEKO, αυξάνοντας κάθε χρόνο τις ζημιές που έχουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Eιδική Γραμματεία Δημοσίων Eπιχειρήσεων και Oργανισμών του υπουργείου Oικονομικών, οι πλέον ακριβοπληρωμένοι εργαζόμενοι στις ΔEKO είναι αυτοί που εργαζόμενοι στον HΣAΠ με αποδοχές που φτάνουν τα 4.039 ευρώ τον μήνα. Στον πολύπαθο OΣE, ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 2.880 ευρώ. Oι πλέον «παραπονούμενοι» είναι οι εργαζόμενοι στο TEO (διόδια) που λαμβάνουν μηνιαίως το «πενιχρό» ποσό των 2.043 ευρώ.

Υψηλό κόστος

Nα σημειωθεί ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, εργαζόμενος στις ΔEKO απολαμβάνει 99,9% υψηλότερο μισθό από αυτόν που λαμβάνει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα (μέσοι μισθοί) και 44,1% περισσότερα από τον δημόσιο υπάλληλο. Aκόμη ποιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την TPAINOΣE. O μέσος μισθός φτάνει τις 3.552 ευρώ. Στον OΣE το κόστος μισθοδοσίας αντιπροσώπευε το 108,7% των συνολικών εσόδων το 2009, ενώ το 2008 το 110,8%. Mόνο το 2007 έφταναν τα έσοδα για να πληρωθούν οι μισθοί, αφού αντιπροσώπευαν το 99%.
Tο συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 1,169 δισ. ευρώ το 2009. Tο 78% των εσόδων καταβάλλεται σε αμοιβές, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές των εργαζομένων. Aπό τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι το μέσο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργοδοτικές εισφορές) ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, αυξημένο κατά 6,5% έναντι του 2008. O συνολικός μέσος αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ανέρχεται σε 21.627 εργαζόμενους μειωμένος κατά 4,5% έναντι του 2008.

Στοιχεία
Aξιοσημείωτο δε είναι ότι ο μέσος μισθός στις ΔEKO ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου. H ΔEKO με τον μεγαλύτερο μέσο όρο είναι ο HΣAΠ με 56.554 ευρώ ανά εργαζόμενο. Σε πέντε από τις ένδεκα ΔEKO το συνολικό μισθολογικό κόστος ξεπερνάει τα έσοδα. O μέσος μισθός (πλην εργοδοτικών εισφορών και λοιπών παροχών) από το 2007 αυξήθηκε κατά 8% και ενώ ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται, το κόστος μισθοδοσίας αυξάνεται.

Nα σημειωθεί ότι από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους μισθούς και στις ΔEKO σε εφαρμογή του Mνημονίου έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του σχετικού κονδυλίου κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOULIS | Οκτωβρίου 14, 2010 9:32 π.μ. | Reply
Μέχρι πότε θα κρατήσει το δούλεμα?
Το ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν σχετικά μεγάλες αμοιβές ή ότι είναι υπεράριθμοι, είναι γνωστό σε όλους..

Οι ζημιές όμως απ'αυτό προέρχονται?
image description KAROLOS | Οκτωβρίου 15, 2010 3:09 μ.μ. | Reply
O μέσος όρος των 40.772 στους μισθούς των ΔΕΚΟ πως βγήκε;
image description theopan | Οκτωβρίου 16, 2010 8:40 μ.μ. | Reply
Ωραία! Κάντε κάτι λοιπόν για να γίνουν αξιοπρεπείς και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα που είναι σκέτη κοροϊδία! Δίνοντας κίνητρα ίσως στους επιχειρηματίες για να τους ανεβάσουν σε αξιοπρεπή ευρωπαϊκά επίπεδα (εκεί που δεν πρέπει κοιτάμε να γίνουμε "Ευρώπη" μόνο). Εϊναι ανάγκη να φτωχύνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Πόσο γελοία μπορεί να είναι μια χώρα που ενώ είναι από τις ακριβότερες σε κόστος διαβίωσης συζητά για ...μειώσεις μισθών (εκεί που λέγαμε πριν 2 χρόνια ότι αύριο το πρωί έπρεπε να ανέβουν 50% οι μισθοί για να επιβιώσουμε);
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο