Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Τι έδειξαν οι διασταυρώσεις του ΥΠΟΙΚ για οφειλέτες - κατόχους σημαντικής ακίνητης περιουσίας

Τι έδειξαν οι διασταυρώσεις του ΥΠΟΙΚ για οφειλέτες - κατόχους σημαντικής ακίνητης περιουσίας

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σύμφωνα με τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπιστεί οφειλέτες - κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων έχουν ως εξής:

-       990 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 6,75 εκ. ευρώ και ακίνητη περιουσία στις περιοχές Μυκόνου ή/και Σαντορίνης αντικειμενικής αξίας 288,39 εκ. και συνολικά ανά την επικράτεια αξίας 567,89 εκ. ευρώ. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, από τους οφειλέτες αυτούς, 410 εξόφλησαν τις οφειλές τους, καταβάλλοντας ποσό 885.450 ευρώ (κεφάλαιο), 178 έκαναν ρυθμίσεις έναντι των οποίων καταβλήθηκαν 641.925 ευρώ (κεφάλαιο) και 175 οφειλέτες έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Μετά τις κατασχέσεις που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο, τέσσερις οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους, δύο έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και για δύο εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού. Επιπλέον, από τις αρχές Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 23 νέες κατασχέσεις, επτά οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους προ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ενώ δέκα κατασχέσεις ολοκληρώθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

-       279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,68 εκ. ευρώ και ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανόμενων καταστημάτων στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, αντικειμενικής αξίας 175,48 εκ ευρώ. Στους οφειλέτες αυτούς είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 30 Αυγούστου, για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου, 48 οφειλέτες εξόφλησαν καταβάλλοντας 135.600 ευρώ (κεφάλαιο), 41 προχώρησαν σε ρυθμίσεις  καταβάλλοντας έναντι κεφαλαίου 550.639 ευρώ και 21 οφειλέτες έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.

Από την 1η Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 36 κατασχέσεις μισθωμάτων, στο πλαίσιο των οποίων 12 οφειλέτες διακανόνισαν τις οφειλές τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και 47 κατασχέσεις ακινήτων, στα πλαίσια των οποίων δύο οφειλέτες εξόφλησαν προ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας και 16 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Όλες οι δρομολογημένες κατασχέσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Ακόμα, σε τέσσερις περιπτώσεις δόθηκε εντολή έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού λόγω προϋπάρχουσας κατάσχεσης.

 

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε ήδη σε νέα διασταύρωση για οφειλέτες με χρέη από φόρους κληρονομιάς άνω των 10.000 ευρώ έκαστος. Από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν: 

-       561 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 19,1 εκ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 290 εκ. ευρώ. Για τις περιπτώσεις αυτές, αποστέλλονται επιστολές με τις οποίες οι οφειλέτες καλούνται να προχωρήσουν σε εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης.

-       581 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 22,3 εκ ευρώ, οι οποίοι δεν εμφανίζονται κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στο περιουσιολόγιο του TAXIS ή η ακίνητη περιουσία τους είναι μικρότερης αξίας από την οφειλή τους από φόρο κληρονομιάς. Για τους οφειλέτες αυτούς συνεχίζονται οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα κληρονομιαία ακίνητα από τις αποδοχές κληρονομιάς, τα οποία ουδέποτε δήλωσαν κατά τις υποβολές Ε-9. Στους παραβάτες  θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

 
Στόχος της Κυβέρνησης είναι η εμπέδωση της φορολογικής συνέπειας των πολιτών, ως συστατικό στοιχείο για την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό οι διαδικασίες διασταυρώσεων και ελέγχου θα συνεχιστούν, όπως επίσης και οι ενέργειες κατά των οφειλετών που δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων θα βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη. Όπως είναι εξάλλου γνωστό, οι οφειλέτες που εντοπίζονται από τις διασταυρώσεις, παραμένουν στη βάση δεδομένων στην οποία διενεργείται μηνιαίος έλεγχος, ακόμη και μετά την εξόφληση των οφειλών τους και παρακολουθούνται για την ενδεχόμενη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο