Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2010

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το εννιάμηνο Ιανουάριου-Σεπτεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση, η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος ...

Ανακοίνωση σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2010

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το εννιάμηνο Ιανουάριου-Σεπτεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση, η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.234 εκατ. € από 23.579 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 31,1% έναντι στόχου μείωσης στο οκτάμηνο κατά 26,9% με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής (ή κατά 29% με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου).

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους. Η υστέρηση από τον στόχο του προγράμματος συγκρατήθηκε τον μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη των εσόδων από τον ΦΠΑ που αυξήθηκαν κατά περίπου 17% έναντι του Σεπτεμβρίου 2009.

Οι δαπάνες  του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,1%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες 11,6% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,2% ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 8,0% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,2%.

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 30,3%  και τα έσοδά του  κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο