Γ. Παπακωνσταντίνου «Συζητάμε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ»

Οικονομικές Ειδήσεις

12 Οκτώβριος 2010
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για την παράταση της περιόδου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως έκτακτο δάνειο από ΔΝΤ και Ε.Ε. Taxheaven.gr

Γ. Παπακωνσταντίνου  «Συζητάμε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ»
        
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για την παράταση της περιόδου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως έκτακτο δάνειο από ΔΝΤ και Ε.Ε.

Σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει στη συνέντευξη, που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ότι η παράταση της καταβολής των δόσεων «δεν σημαίνει αναδιάρθρωση».

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς το κόστος αναχρηματοδότησης του χρέους εκτοξεύεται ξαφνικά τα έτη 2014 και 2015, αμέσως δηλαδή μετά τη λήξη του «Μνημονίου». Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη υποβάλλει επισήμως σχετικό αίτημα. Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι το έλλειμμα φέτος θα κλείσει φέτος γύρω στο 8%.

Πηγή Το Βήμα