Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κίνδυνος για νομισματική κρίση με αιχμή το δολάριο

«NOMIΣMATIKH σύγκρουση» αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών εγκυμονεί στους κόλπους των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) εξαιτίας της ραγδαίας υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου.

Κίνδυνος για νομισματική κρίση με αιχμή το δολάριο             
 
«NOMIΣMATIKH σύγκρουση» αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών εγκυμονεί στους κόλπους των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) εξαιτίας της ραγδαίας υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου.
H παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση επέβαλε στις Ηνωμένες Πολιτείες να προσθέσουν στη «φαρέτρα» για τη στήριξης της οικονομίας το υποτιμημένο δολάριο, με στόχο την αναθέρμανση των εξαγωγών.

Η αμερικανική πολιτική υπονομεύει ευθέως νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών όπως της Βραζιλίας, της Νότιας Κορέας, οι οποίες λαμβάνουν μονομερώς μέτρα για τον περιορισμό της ανατίμησης. Στις 22 Οκτωβρίου οι υπουργοί Οικονομικών των G20 καλούνται να επανεξετάσουν τις συναλλαγματικές ισορροπίες μεταξύ τριών κατηγοριών οικονομιών: Αυτών που η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από την κατανάλωση (ΗΠΑ, Βρετανία), εκείνων με προσανατολισμό στις εξαγωγές (Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία) και των αναπτυσσόμενων χωρών (Βραζιλία, Κορέα, Ινδία), των οποίων η εξωστρέφεια οφείλεται στην προσέλκυση κεφαλαίων λόγω των υψηλών αποδόσεων των νομισμάτων και των χρηματιστηριακών αξιών τους. Από την αρχή του έτους οι εισροές κεφαλαίων σε ομόλογα αναδυόμενων οικονομιών υπολογίζονται σε 40 δισ. δολ. και αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των επενδυθέντων κεφαλαίων.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο