Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ραβασάκια εξπρές για περαίωση - Θα έχουν αποσταλεί µέχρι το τέλος του µήνα και ως τις 12 Νοεµβρίου η προκαταβολή

Διαδικασίες εξπρές για την αποστολή των σηµειωµάτων περαίωσης σε ένα εκατοµµύριο ελεύθερους επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονοµικών ώστε στις 12 Νοεµβρίου να εισρεύσουν τα πρώτα έσοδα στα ταµεία του Δηµοσίου.

Ραβασάκια εξπρές για περαίωση  - Θα έχουν αποσταλεί µέχρι το τέλος του µήνα και ως τις 12 Νοεµβρίου η προκαταβολή.
 
Διαδικασίες εξπρές για την αποστολή των σηµειωµάτων περαίωσης σε ένα εκατοµµύριο ελεύθερους επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονοµικών ώστε στις 12 Νοεµβρίου να εισρεύσουν τα πρώτα έσοδα στα ταµεία του Δηµοσίου.

Παρά τις πιέσεις των φορέων της αγοράς που ζητούν µεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για την προκαταβολή 20% των έξτρα φόρων περαίωσης, το υπουργείο Οικονοµικών εµµένει στην αρχική προθεσµία ενώ παράλληλα οι ελεγκτικοί µηχανισµοί εντείνουν τη µάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ο νέος συναγερµός στον οποίο έχουν τεθεί ελεγκτικοί και εισπρακτικοί µηχανισµοί συνδέεται µε τις υστερήσεις στα έσοδα και την ανάγκη είσπραξης 16 δισ. ευρώ µέσα σε τρεις µήνες για να εκτελεστεί οµαλά ο προϋπολογισµός. Μέχρι σήµερα στα ταµεία του Δηµοσίου έχουν εισρεύσει 36 δισ. και µε τον νέο ετήσιο στόχο εσόδων στα 52 δισ. ούτε λίγο ούτε πολύ θα πρέπει να εισπράττονται παραπάνω από 5 δισ. κάθε µήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων έχει δροµολογήσει τις διαδικασίες για να ετοιµάσει τα σηµειώµατα περαίωσης και, όπως λέει ο επικεφαλής της Δ. Σπινέλλης, στα µέσα Οκτωβρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες επιστολές. «Προετοιµάζουµε τα απαραίτητα προγράµµατα και µετά από δύο εβδοµάδες θα αρχίσουµε να αποστέλλουµε τις επιστολές. Μέχρι το τέλος του µήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», υπογραµµίζει. Τo οικονοµικό επιτελείο προσδοκά έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ από την περαίωση εκκρεµών υποθέσεων στη διάρκεια του 2009 και επιπλέον 600 εκατ. το επόµενο έτος.

Φοροκυνηγητού συνέχεια. Παράλληλα, ΣΔΟΕ, εφορίες και ελεγκτικά κέντρα συνεχίζουν το φοροκυνηγητό.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης αλλά και της σταδιακής συµµόρφωσης υπό την απειλή ελέγχων και κατασχέσεων είναι πως µόνο την περασµένη εβδοµάδα 30 φορολογούµενοι οι οποίοι δήλωναν το σκάφος αναψυχής τους ως επαγγελµατικό για να αποφεύγουν φόρους προσήλθαν οικειοθελώς στις εφορίες αναγνωρίζοντας ότι είναι ιδιωτικό και κατέβαλαν 50 εκατ. ευρώ. Για την οικειοθελή προσέλευσή τους στις εφορίες βέβαια είχε προηγηθεί η απειλή κατασχέσεων σε 2.500 κατόχους σκαφών που είχαν ελεγχθεί από το Σώµα Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος.

Πηγή Τα Νέα

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description theopan | Οκτωβρίου 6, 2010 2:04 μ.μ. | Reply
Καλά κάντε όρεξη... Θα τρίβουν τα μάτια τους πάλι οι "εγκέφαλοι" του υπουργείου οικονομικών. "Μα γιατί έχουμε υστέρηση... Μα γιατί έχουμε υστέρηση..."
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο