Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για μετατάξεις αγαθών σε νέο Φ.Π.Α.

Η μετάταξη προϊόντων στους συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23% που φαίνεται ότι θα ισχύσει από τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Yπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

Η μετάταξη προϊόντων στους συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23% που φαίνεται ότι θα ισχύσει από τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Yπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

Κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για ανεπίσημη συζήτηση, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταβολές στους συντελεστές του ΦΠΑ, που θα φέρουν επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές:

1. Στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% (αντί 5,5% που ισχύει σήμερα) ενδέχεται να μεταφερθούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (όπως είδη διατροφής, φρούτα και λαχανικά) από το 11% που είναι σήμερα.

2. Προϊόντα και υπηρεσίες που ανήκουν στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11%, θα φορολογούνται, μάλλον, με 13%.

3. Είδη «πολυτελείας» που σήμερα φορολογούνται με 11% ενδέχεται να «περάσουν» στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Νοέμβριο, αφού πρώτα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες.

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Yπουργικού Συμβουλίου και επανέλαβε ότι στόχος είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το τούνελ, υποσχέθηκε δε «ένα πιο δίκαιο μέρισμα» προς τους αδύναμους.

Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε, ωστόσο, ότι ο αγώνας δεν έχει λήξει και ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος. Δεν θα στηριζόμαστε, τόνισε, όπως στο παρελθόν, σε δανεικά, που κανείς δεν γνώριζε πώς και πότε θα αποπληρώναμε.

"Με το προσχέδιο αυτό λέμε στους Eλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες, ότι ήδη αρχίζει και φαίνεται η θετική προοπτική για τη χώρα μας, ότι ανακτούμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε τα τελευταία χρόνια, την εμπιστοσύνη από τις διεθνείς αγορές, από τους εταίρους μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού αναμένονται σημαντικές αλλαγές, που θα προέλθουν κυρίως λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Οκτωβρίου 5, 2010 7:10 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο