Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Όφελος 1 δισ. στα ταμεία από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα εξοικονομούν τα ασφαλιστικά ταμεία με την πλήρη εφαρμογή του νομοσχεδίου για «Ηλεκτρονική Καταχώριση και Εκτέλεση Συνταγών», σύμφωνα με κύκλους του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Χθες, η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη παρουσίασε αναλυτικά το νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια του Yπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υλοποιείται σε τρεις φάσεις:

• Α' Φάση: Ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εντός του Οκτωβρίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, περίπου 4.200, και φαρμακεία, περίπου 11.500, που ήδη από 1/10/2010 έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές τους για τον ΟΑΕΕ.

• Β' Φάση: Η λειτουργία της εφαρμογής επεκτείνεται στο ΙΚΑ.

• Γ' Φάση: Η λειτουργία της εφαρμογής επεκτείνεται στον ΟΓΑ.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο η ηγεσία του υπουργείου στοχεύει ακόμη:

1. Στην ελαχιστοποίηση των λαθών, τα οποία μέχρι σήμερα σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ διαπιστώνονταν στις συνταγές σε ποσοστό άνω του 60%.

2. Στη δραστική περιστολή της ανεξέλεγκτης μέχρι σήμερα φαρμακευτικής δαπάνης.

3. Στη σημαντική ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των ιατρών.

4. Στην ελάφρυνση των φαρμακοποιών.

5. Στην ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υποστήριξη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για την εκκαθάριση των συνταγών και την κάλυψη των δαπανών φαρμακευτικής περίθαλψης.

6. Στην υποστήριξη της εποπτείας και του συντονισμού ενεργειών για τον έλεγχο των δαπανών του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης όλων των φορέων και κλάδων ασθένειας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Οκτωβρίου 5, 2010 7:44 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?????????????????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο