Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναμένεται αύξηση αντικειμενικών αξιών 30% κατά μέσο όρο

Περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος τα επόμενα 2 χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες θα κυμανθεί στο 30%.

Αναμένεται αύξηση αντικειμενικών αξιών 30% κατά μέσο όρο             

 Περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ προσδοκά να εισπράξει το κράτος τα επόμενα 2 χρόνια από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες θα κυμανθεί στο 30%.

Οι αντικειμενικές αναμένεται να... πάρουν φωτιά στις λεγόμενες φθηνές περιοχές καθώς στις ακριβές η απόκλειση αγοραίας και αντικειμενικής δεν είναι μεγάλη.

Οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν το πολύ ως το τέλος του Νοέμβρη και αναμένεται να περιλαμβάνουν αυξήσεις ως 20% στις περιοχές των πόλεων όπου η αγοραία και η αντικειμενική δεν έχουν μεγάλη διαφορά, όμως μπορεί να φτάσουν και το 30% στις περιοχές όπου η απόκλιση είναι μεγάλη.

Όπου υπάρχουν ακίνητα εκτός σχεδίου τα οποία όμως σύντομα αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 50%, ειδικά για τα ακίνητα που βρίσκονται σε μια ζώνη ως 800 μέτρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξίων θα σημάνει φυσικά την αύξηση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα δικηγόρου ή συμβολαιογράφου για τους επίδοξους αγοραστές. 

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο