Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - προς το ΟΕΕ για την πιστοποίηση των λογιστών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ  

ΓΑΜΒΕΤΑ 4 ΑΘΗΝΑ

ΤΗ. 2103826627 FAX 2103626928

Email : [email protected]Θέμα: Πιστοποίηση Λογιστή Φοροτέχνη


Κύριε Πρόεδρε


Η ψήφιση  του Ν.3842/2010 και η εφαρμογή του άρθρου 17 δίνει την ευκαιρία ν’ αναδομηθεί σε νέες και ισχυρές βάσεις η εργασία των συνάδελφων μας.

Επιτυγχάνετε η  αναβάθμιση της επαγγελματικής δραστηριότητας των συναδέλφων Λογιστών - Φοροτεχνικών.

Επιτυγχάνετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος  και η ανάδειξη του επαγγελματία Λογιστή - Φοροτεχνικού  ως έναν  από τους βασικούς κρίκους συνεργασίας μεταξύ κράτους και επιχείρησης.

Η εφαρμογή του άρθρου 17 του Ν. 3842/2010 αναπόφευκτα, οδηγεί  στην επαγγελματική αναβάθμιση των Λογιστών - Φοροτεχνικών. Είναι αναγκαίο να γίνει ένα νέο ξεκίνημα ώστε  να αναδειχθούν οι δυνατότητες των συνάδελφων μας  και να εξευρεθεί ένας νέος τρόπος εξυπηρέτησης του πολίτη και της επιχείρησης που σήμερα ταλαιπωρείται και πολλές φορές προσβάλεται. Οσοι από τους συναδέλφους δεν μπορέσουν ν'ακολουθήσουν τις εξελίξεις δυστυχώς θα βρεθούν εκτός επαγγέλματος.  

Οι συνάδελφοι μας, έχουν την δυνατότητα το σύνολο των εργασιών που διεκπεραιώνονται στις Δ.Ο.Υ , να τις εκτελούν από την έδρα της επαγγελματικής τους εγκατάστασης. Δεν νοείται στην εποχή της γενίκευσης της τεχνολογίας, οι συνάδελφοι να μην αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών που προετοιμάζουν και να τους επιβάλλετε ο ρόλος του διακομιστή, με αποτέλεσμα φορολογούμενοι, επιχειρήσεις και οι ίδιοι να ταλαιπωρούνται και να χάνουν πολύτιμο  χρόνο.  

Το σύνολο των ανεπτυγμένων χωρών έχει γενικεύσει την τεχνολογία στο χώρο του επαγγέλματος μας, έχει δώσει αρμοδιότητες στους συνάδελφους μας και το σύνολο των εργασιών εκτελούνται και περαιώνονται από τους ίδιους. Οι φορολογικές αρχές αρκούνται στο αντικείμενο του ελέγχου και της πρόληψης, όπου στον τόπο μας όλα αυτά τα έχουμε αφήσει στην τύχη με τα γνωστά αποτελέσματα στα έσοδα του Δημοσίου και το πάρτυ των  παραοικονομιών  και των  φοροφυγάδων.

Αναγκαία προϋπόθεση για να έχει εφαρμογή ο νέος νόμος είναι οι συνάδελφοι μας -  τα φυσικά πρόσωπα μόνο - να πάρουν την πιστοποίηση αφού έχουν άδεια  άσκησης επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτέχνη από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας .  
Να μην θεωρείται ως δέσμευση ο χώρος που χρησιμοποιείται ως επαγγελματική στέγη, όπως επίσης ο αριθμός των εργαζομένων , η τεχνολογική υποδομή κ.λ.π.           
 Το σύνολο των συνάδελφων  που θα πιστοποιηθεί και θα πάρει και την ηλεκτρονική υπογραφή θα πρέπει ανά δυο έτη να παρακολουθεί κύκλο μαθημάτων έτσι ώστε να ελέγχεται η διαρκής κατάρτισή του και να επιτυγχάνεται η επιμόρφωσή του . Οι   συνάδελφοι που δεν θα έχουν δραστηριότητα και δεν θα έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία τον κύκλο επιμόρφωσης να χάνουν την πιστοποίηση.

Οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου θα έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν την εργασία των συνάδελφων μας και όσοι δεν λειτουργούν στα πλαίσια του νόμου να τους επιβάλλονται σε πρώτη φάση βαριά  πρόστιμα και σε δεύτερη φάση να αποκλείονται από το επάγγελμα. Οι ποινές και ο τρόπος λειτουργίας των συνάδελφων είναι αναγκαίο να επιβληθεί μέσω του κώδικα δεοντολογίας από το ΟΕΕ. Παράλληλα το ΟΕΕ , ξέχωρα από τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου , θα πρέπει με επιτροπές ανά την χώρα να ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας των συναδέλφων ώστε να λειτουργεί προληπτικά και να αντιμετωπίζει προβλήματα εν τη γενέσει τους. Ο κώδικας δεοντολογίας θα πρέπει να ρυθμίζει  θέματα που αφορούν τις σχέσεις ανάμεσα στους συνάδελφους , τις σχέσεις συνάδελφων, επιχειρήσεων και φορολογούμενων , τις σχέσεις των προαναφερόμενων πλευρών με την πολιτεία. Αν ο κώδικας δεοντολογίας δεν περιγράφει με σαφήνεια τα όρια τις κάθε πλευράς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, δύσκολα σε μια κοινωνία που κυριαρχούν ακατονόμαστες λογικές μπορεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα.

Η διαρκής εγρήγορση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον  έλεγχο των συνάδελφων , η διαρκής κατάρτιση και επιμόρφωση που οφείλει να παρέχει , η διαρκής έρευνα για την βελτίωση όλων των μεθόδων και των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι μας  θα συμβάλει στην διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.                                       Είναι η εποχή που το Οικονομικό Επιμελητήριο οφείλει να δείξει το καλύτερό του πρόσωπο έναντι των συνάδελφων και της κοινωνίας , ώστε και να συμβάλλει στην κατοχυρώσει των συνάδελφων και στην  δόμηση ενός κράτους που αρμόζει σε μια σύγχρονη  και δίκαιη κοινωνία που ονειρεύεται μια μερίδα των συμπολιτών μας.

Ολοκληρώνοντας δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην αναγκαιότητα της  κατάργησης
των ορίων που θέτει το άρθρο 38 του ν. 2873/2000 .
Πως είναι δυνατόν άλλωστε , από την μια μεριά να μιλάμε για πιστοποίηση και από την άλλη να επιτρέπουμε σε «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ» να ασκούν παράνομα το επάγγελμα του λογιστή - φοροτέχνη.          

                                                                                                                                                                                                          ΜΕ  ΤΙΜΗ       


                                                                                                                                                                           Ο Πρόεδρος                               ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
                                                                                                                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας            ΠΑΥΛΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ    

                                                                                                                                                                           Ο Αντιπρόεδρος                        ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description dhmtsi | Οκτωβρίου 1, 2010 10:06 π.μ. | Reply
Επιτέλους Κύριοι!!!!! Πόσοι φορείς; Πόσες οργανώσεις; Πόσες ομοσπονδίες ; Είμαι 31 και ασκώ το επάγγελμα του λογιστή 6 χρόνια τώρα...Δεν το επέλεξα συνειδητά..Αλλά έμαθα να το αγαπάω και να ζω μέσα από αυτό..Δεν σας αντέχω άλλο όμως… Συνδικαλιστές, παρατρεχάμενοι, σύμβουλοι και συμβουλάτορες (ήθελα να ξέρα τι συμβουλεύουν όλοι αυτοί ) consulting και ασφάλειες …Όλα μέσα και ότι αρπάξουμε… Γενικόλογα και ξύλινη πολιτική γλώσσα του κλασσικού πλέον νεοέλληνα με αποτελέσματα για ρεκόρ γκίνες ( 50 οργανώσεις για ένα αναθεματισμένο επάγγελμα, κάθε παρέα λογιστών και μια ομοσπονδία, κάθε παρέα συμβούλων και μια συντεχνία… ) Έλεος πια !!! Αρκετά ! Δεν υπάρχει χώρος για άλλους προέδρους και Δ.Σ. και μέλη και επιτροπές.. Να κατοχυρώσουμε και να ανεβάσουμε το επάγγελμα εκεί που του αξίζει αυτός είναι ο στόχος αυτός είναι ο σκοπός… Δεν θέλω να γίνω σαν τους μασόνους τους δικηγόρους και τους γιατρούς απλά ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ… Βαρέθηκα να διαβάζω το μακρύ και το κοντό του καθενός .. Όσοι πραγματικά ασχολούνται με το επάγγελμα και αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση την ασχετοσύνη, την αγραμματοσύνη, τα άτομα με “ειδικές ικανότητες” που έχουν τρυπώσει σαν τα υπεράριθμα ποντίκια στις ΔΟY και στα ασφαλιστικά ταμεία… ε λοιπόν αυτοί ξέρουν τι πρέπει να γίνει… Όλοι οι υπόλοιποι παρακαλώ ας μας αφήσουν στην ησυχία μας και ας ασχοληθούν με κάτι άλλο πιο παραγωγικό.
image description zois1964 | Οκτωβρίου 2, 2010 9:14 π.μ. | Reply
Πρασπαθώ και γράφω παντού , ότι για να μιλήσουμε για πραγματική πιστοποίηση του επαγγέλματος του λογιστή -φοροτέχνη , θα πρέπει να μην εξιστορούμε μόνο τις υποχρεώσεις μας , αλλά να θέτουμε και να διεκδικούμε τα δικαιόματά μας.Και είναι απαράδεκτο ακόμη και αυτή η οργάνωση που αυτοαποκαλείται Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων να κάνει ανακοινώσεις και προτάσεις και να μην αναφέρει πουθενά ...... τις αμοιβές για την ευθύνη που θα αναλάβουμε για τον αντι...εφοριακό μας ρόλο. Τι θεσμοθέτηση θα υπάρξει για τα απλήρωτα υπόλοιπα των πελατών μας , που ....απλά αλλάζουν λογιστή και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τι θεσμοθέτηση θα υπάρξει για .... την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων που θα ζητήσει η επιχ/ση για ....τις τράπεζες ή για τα υπερβολικά κέρδη κλπ.
Για να μην τα γράφω συνέχεια και γινομαι κουραστικός , Λογιστική Οργάνωση είναι εκείνη που μεριμνά πρώτα για το έσοδο από το επάγγελμα και μετά για την υποχρέωση που είναι και δεδομένη αν όλα είναι ΕΝ ΤΑΧΙS
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο