Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Με 200 - 300 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΟΑΕΕ για να εξυπηρετήσει τη ρευστότητά του

ΕΠΙΠΛΕΟΝ επιχορήγηση 200-300 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011.

Με 200 - 300 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΟΑΕΕ για να εξυπηρετήσει τη ρευστότητά του              

 ΕΠΙΠΛΕΟΝ επιχορήγηση 200-300 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης του κοινωνικού προϋπολογισμού για τα ασφαλιστικά ταμεία, την οποία θα συζητήσει στη συνέχεια με την ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι οι πόροι που θα αντλήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με εξαίρεση τον ΟΑΕΕ που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, γι'Α αυτό και πρέπει να λάβει επιπλέον πόρους. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ο ΟΑΕΕ έλαβε 600 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 500-600 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα της ρευστότητας του ΟΑΕΕ αναμένεται να διογκωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς το 40% των ασφαλισμένων του αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι διαγραφές των ελευθέρων επαγγελματιών από τον ΟΑΕΕ, λόγω του ότι οι αυτοαπασχολούμενοι συνταξιοδοτούνται ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους διότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ευελπιστεί να εξοικονομήσει πόρους από την πολιτική εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο ΟΑΕΕ θα εξασφαλίζει 120-150 εκατ. ευρώ ετησίως μειώνοντας τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του. Aυτή τη στιγμή η φαρμακευτική του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ακόμη οι αρμόδιοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την τόνωση ρευστότητας των Tαμείων στην ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, με τις ειδικές προνομιακές διατάξεις που ισχύουν έως 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το περιορισμένο ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί την πρώτη εβδομάδα (4.000 αιτήσεις), ο αριθμός αυξήθηκε σταδιακά (9.000 τη δεύτερη και 12.000 την τρίτη εβδομάδα), ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός, που θα μπορούν να ρυθμιστούν και οι εισφορές του Αυγούστου, ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΕ έως τώρα έχει εισπράξει 110 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο