Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αμβλυνση των όρων περαίωσης.

23 Σεπτέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε άμβλυνση των όρων περαίωσης οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τη σημερινή διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, οι οποίοι πίεσαν για μείωση των συντελεστών προσδιορισμού του φόρου, μείωση της προκαταβολής, αύξηση των δόσεων και δυνατότητα ένταξης στην ρύθμισης μέσω υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Αμβλυνση των όρων περαίωσης.

Σε άμβλυνση των όρων περαίωσης οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τη σημερινή διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, οι οποίοι πίεσαν για μείωση των συντελεστών προσδιορισμού του φόρου, μείωση της προκαταβολής, αύξηση των δόσεων και δυνατότητα ένταξης στην ρύθμισης μέσω υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών φάνηκε από την πλευρά του διατεθειμένο να υιοθετήσει μεγάλο μέρος των προτάσεων με στόχο να καταστεί ελκυστική ρύθμιση για όλους χωρίς, ωστόσο, και τα προσδοκώμενα έσοδα να μειωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνιζε ανώτερος παράγοντας του υπουργείο  θα υπάρξει συγκερασμός των προτάσεων την ερχόμενη εβδομάδα πριν το νομοσχέδιο αποκτήσει την οριστική του μορφή. Ειδικότερα, μελετάται:

- Η περαιτέρω αύξηση του ορίου των 20 εκατ. ευρώ ακαθαρίστων εσόδων για την ένταξη στη ρύθμιση. Αυτό θα γίνει με έμμεσο τρόπο, καθώς εξετάζεται το όριο των 20 εκατ.ευρώ να αντιστοιχεί στον μέσο όρο των ετών της ρύθμισης και όχι για κάθε χρήση χωριστά.

- Η μείωση του συντελεστή προσδιορισμού του τελικού φόρου ο οποίος έχει ορισοθετηθεί στο 2%.

- Η μείωση της προκαταβολής του φόρου και η αύξηση του αριθμού των δόσεων.

- Η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που δεν υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα χωρίς την επιβολή προστίμων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υποβάλλουν τις δηλώσεις και να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή για τις κυβερνητικές προθέσεις, την επόμενη εβδομάδα θα ζητηθεί η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της συνολικής νομοθετικής πρωτοβουλίας και στη συνέχεια θα υπάρξει η άμεση κατάθεσή του ν/σ στη Βουλή.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης