Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΦΠΑ: Δεν θα γίνει μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή για τρόφιμα και τιμολόγια ΔΕΚΟ

Διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ των τροφίμων και των τιμολογίων ΔΕΚΟ, υπόσχεση για κατάθεση νομοσχεδίου αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού συστήματος τον Οκτώβριο, αλλά και αυστηρή κριτική στις επικρίσεις της ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, περιελάμβανε η ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής,από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΦΠΑ: Δεν θα γίνει μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή για τρόφιμα και τιμολόγια ΔΕΚΟ             

 
 Διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ των τροφίμων και των τιμολογίων ΔΕΚΟ, υπόσχεση για κατάθεση νομοσχεδίου αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού συστήματος τον Οκτώβριο, αλλά και αυστηρή κριτική στις επικρίσεις της ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, περιελάμβανε η ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής,από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ.  Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του έτους και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά αναπροσαρμογή του ανά τριμηνία.

    Στο ίδιο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου των δημοσιονομικών, ο νέος Προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά παράρτημα για την πορεία των ΔΕΚΟ και όλα τα υπουργεία θα υποχρεούνται να κάνουν μητρώο αναλήψεων υποχρεώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της συσσώρευσής τους χωρίς δημοσιονομική κάλυψη.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισκόπησε τις βασικές δράσεις των υπουργείων μέχρι το τέλος του έτους, στο βαθμό που αφορούν την δημοσιονομική εξυγίανση:

    Πρόσληψη χρηματοδοτικών συμβούλων, κινήσεις για την αξιοποίηση των λιμένων και των περιφερειακών αεροδρομίων,καθώς και για συμβάσεις παραχώρησης δημόσιας περιουσίας και αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, περαιτέρω προώθηση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, άρση των περιορισμών στην υλοποίηση των μεγάλων δημοσίων έργων, εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», ολοκλήρωση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του τομέα των υπηρεσιών και των προμηθειών των νοσοκομείων, άρση των 30 πλέον σημαντικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, κ.ά. Στο πλαίσιο δε αυτό, ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου τον Οκτώβριο, για αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος εμφανίζεται να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

    Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από το βουλευτή και πρώην υφυπουργό Οικονομικών της ΝΔ Ν. Λέγκα, ότι η πολιτική που ακολουθείται, οδηγεί την οικονομία στον «κύκλο της ύφεσης», ο κος Παπακωνσταντίνου άδραξε την ευκαιρία, προκειμένου να σχολιάσει την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    «Η ΝΔ υποστηρίζει πως χωρίς μείωση δαπανών και περαιτέρω φόρους, αλλά με αύξηση των δαπανών και μείωση των φόρων, κατά κάποιον μαγικό τρόπο το έλλειμμα θα είχε μηδενιστεί. Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα μπορούσε να κάνει κανείς μια σειρά από σχόλια: Καλώ το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, να το παρουσιάσει αυτό στους έλληνες πολίτες και την επιστημονική κοινότητα - να δούμε πώς γίνεται αυτό το μαγικό»,σχολίασε ο υπουργός.

    «Τα στοιχεία δεν είναι όντως για θριαμβολογίες»,συμφώνησε ο κος Παπακωνσταντίνου.«Είναι ενθαρρυντικά, αλλά και στοιχεία περισυλλογής. Θα διαφωνήσω όμως ότι οδηγούν στην ύφεση.Γίνεται πάρα πολύ συζήτηση για την ανάπτυξη: Για ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις και για επενδύσεις χρηματοδότηση. Κα με κλειστές τις αγορές κεφαλαίων, χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Γι'Α αυτό χρειάζεται ανάκτηση εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει μείωση ελλείμματος μέσω ανάπτυξης, αν δεν μπορείς να δανειστείς» παρατήρησε ο υπουργός.

    Τέλος, για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, ο κος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών, «νομοσχέδιο καταπολέμησης του πληθωρισμού - μείζονα διαρθρωτική αλλαγή που θα επηρεάσει το πορτοφόλι της κάθε ελληνικής οικογένειας», όπως επίσης έκρινε ότι η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο, είναι «εξυγιαντικό μέτρο ενάντια στο λαθρεμπόριο καυσίμων και κοινωνικά δίκαιο, υπό την προϋπόθεση πως υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής».

    «Εξυγιαντική» χαρακτήρισε επίσης ο κος Παπακωνσταντίνου και την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων - ζήτημα που θα απασχολήσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την προσεχή 


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο