Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο υποβάλλει πρόταση για την πιστοποίηση του Λογιστή Φοροτεχνικού και καλεί τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν στα παρακάτω έξι (6) ερωτήματα, η να τα συμπληρώσουν, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο υποβάλλει πρόταση για την  πιστοποίηση του Λογιστή  Φοροτεχνικού και καλεί τους ενδιαφερόμενους  να απαντήσουν στα παρακάτω έξι (6) ερωτήματα, η να τα συμπληρώσουν, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Ερώτημα 1
Είναι αναγκαία η πιστοποίηση του Λογιστή Φοροτεχνικού  και πως  αντιλαμβάνεστε τη σχέση μεταξύ φορολογουμένων (επιχειρήσεων –φυσικών προσώπων), ΔΟΥ και πιστοποιημένων Λογιστών Φοροτεχνικών;  Ποιές από τις  εργασίες  των ΔΟΥ εκτιμάτε ότι μπορεί να καλύψει ένας Λογιστής Φοροτεχνικός;

Ερώτημα 2
Έχετε γνώμη για το τι ισχύει σε άλλες χώρες για το θεσμό του πιστοποιημένου Λογιστή Φοροτεχνικού ;

Ερώτημα 3
Ποια  κριτήρια, προϋποθέσεις, διαδικασία πιστοποίησης πρέπει να θεσπισθούν και πως πρέπει να γίνει η διαδικασία πιστοποίησης;

Ερώτημα 4
Πώς θεωρείτε ότι πρέπει να γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιημένων Λογιστών Φοροτεχνικών;

Ερώτημα 5
Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ο Κώδικας  Δεοντολογίας για τους πιστοποιημένους Λογιστές Φοροτεχνικούς?

Ερώτημα 6
Τι πρέπει να γίνεται ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας;

Η σχετική ιστοσελίδα του Οικονομικού Επημελητηρίου για την Δημόσια διαβούλευση.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description RAFALE | Σεπτεμβρίου 20, 2010 3:27 μ.μ. | Reply
...ΩΡΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ Β ΤΑΞΗ...ΝΑΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!
image description LIAROMMATIS | Σεπτεμβρίου 20, 2010 7:35 μ.μ. | Reply
ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΡΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΕΕ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο