Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση .

Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων .
Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις

        
Την επόμενη εβδομάδα και αφού προηγηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τους όρους που θα ισχύσουν για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για το διάστημα 2000-2009, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα πλαίσιο, αλλά δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Στη σύσκεψη μελετήθηκαν ζητήματα σχετικά με το ποιο θα είναι το όριο του τζίρου κάτω από το οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, το αν θα ισχύσει ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για τον προσδιορισμό του ποσού που θα καταβάλλεται για να κλείσουν οι υποθέσεις, καθώς και το πλαίσιο που θα ισχύσει για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια.

Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμο, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί μια δίκαιη διευθέτηση και όχι ισοπεδωτικές λογικές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι στη διαδικασία της περαίωσης θα μπορούν να ενταχθούν, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, και υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει.

Επανέλαβε δε, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να χαράξει μια «κόκκινη» γραμμή με το παρελθόν, κάνοντας λόγο για 2,5 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις.

Ο κ. Κουσελάς δεν θέλησε να δώσει τάξη μεγέθους σχετικά με το ύψος των εσόδων που προσδοκά να αντλήσει η κυβέρνηση μέσω της περαίωσης.

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσω της ρύθμισης να αντλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ, ποσό που θα επαρκούσε για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων.

Πηγή Το Βήμα

       

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο