Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Το ΣΔΟΕ ξετυλίγει το κουβάρι της "Παράγκας"

-Το ΣΔΟΕ έρχεται να αποκαλύψει αυτά που όλοι υποπτεύονταν αλλά κανείς δεν ομολογούσε

Το ΣΔΟΕ ξετυλίγει το κουβάρι της "Παράγκας"

-Το ΣΔΟΕ έρχεται να αποκαλύψει αυτά που όλοι υποπτεύονταν αλλά κανείς δεν ομολογούσε
- Υπόνοιες για πυραμίδα που λειτουργούσε για να στήνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες

- Στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές, παράγοντες μεταξύ των καταθετών σε λογαριασμό γνωστού μάνατζερ

Απ' όπου κι αν πιάσει κανείς τα όσα προκύπτουν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, μετά τον εντοπισμό λογαριασμού με καταθέσεις 26 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος ανήκει σε γνωστό Έλληνα μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη, απλά «βρωμάει».

Η αρχή έγινε όταν το ΣΔΟΕ άνοιξε λογαριασμό γνωστού μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη και βρήκε καταθέσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ! Ξετυλίγοντας το κουβάρι αποκαλύφθηκε ότι στον «αμαρτωλό» λογαριασμό είχαν κάνει καταθέσεις πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, όπως στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και ξένες εταιρίες στοιχηματισμού, που εδρεύουν στο Λονδίνο!

Τα ποσά που είχαν καταθέσει στον λογαριασμό παράγοντες της ΕΠΟ ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για αυτό και σύντομα πρόκειται να κληθούν από το ΣΔΟΕ να δώσουν εξηγήσεις. Για την ώρα, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί γιατί γίνονταν οι καταθέσεις, αλλά οι υποψίες στρέφονται στην ύπαρξη κυκλώματος που έστηνε αγώνες ποδοσφαίρου και στο οποίο ενδεχομένως να μετείχαν οι καταθέτες!

Πέρα όμως από τα στελέχη της ΕΠΟ, στην υπόθεση εμπλέκονται και μεγάλες εταιρίες στοιχηματισμού, με έδρα το εξωτερικό αλλά οι οποίες δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου. Ήταν μόνιμοι καταθέτες, μεγάλων χρηματικών ποσών, τα τελευταία πέντε χρόνια, του περιβόητου λογαριασμού.

Πρόκειται για εταιρίες που, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, λειτουργούν παράνομα και ο τζίρος των οποίων ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μάλιστα, προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους χιλιάδες παίκτες που στοιχηματίζουν μέσω internet.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ Βόρειας Ελλάδας, φέρεται να έχουν κατατεθεί εμβάσματα στο λογαριασμό του μάνατζερ, σε ελληνικές τράπεζες, περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, άγνωστο όμως για ποιο λόγο. Δεν έχει δηλαδή διευκρινιστεί αν πρόκειται για κέρδη λόγω στοιχημάτων σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Όπως φαίνεται από τις αποκαλύψεις, ο συγκεκριμένος μάνατζερ είναι πολύ πιθανό να συμμετείχε σε κύκλωμα, με σκοπό να στήνονται παιχνίδια και να εισπράττουν πολλά χρήματα μέσω του στοιχήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του μάνατζερ, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στο λογαριασμό του μάνατζερ εκτός από ποδοσφαιριστές και προπονητές είχαν κάνει καταθέσεις χιλιάδων ευρώ και διαιτητές. Ήδη από τους 100 πελάτες του επίμαχου λογαριασμού έχουν ληφθεί καταθέσεις από παίκτες και προπονητές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Από το νησί των Φαιάκων μάλιστα έχει γίνει κατάθεση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει και δεύτερο μάνατζερ στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη φορά στην Αθήνα. Όπως και ο συνάδελφός του από τη Θεσσαλονίκη, απέκρυβε φορολογητέα ύλη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ήταν σε συναλλαγές κάποιων δεκάδων ατόμων, από εκεί και πέρα όμως, ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι το όλο φάσμα αυτής της οικονομικής δραστηριότητας οι εμπλεκόμενοι είναι αρκετοί, άρα δεν έχει να κάνει περισσότερο με τον αριθμό των προσώπων, έχει να κάνει με το ύψος ενδεχόμενα των συναλλαγών και την προέλευση αυτών των συναλλαγών και σε τι αποσκοπούσαν αυτές οι συναλλαγές, κι αν εμφανίζονταν ή όχι, αυτό είναι το ζητούμενο», είπε ο κ. Καπελέρης.

Σημείωσε ότι τα ποσά ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ και ανέφερε σχετικά με τον μάνατζερ από την Αθήνα «υπάρχει και η αντίστοιχη περίπτωση η οποία εξετάζεται και εδώ στην Αθήνα, όσον αφορά την δραστηριότητα περισσότερο από κάτοικο των Αθηνών».

ΠΗΓΗ:Lamiareport
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο