Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δανεισμός 1,17 δισ. με υψηλό επιτόκιο 4,82%

Με επιτόκιο 4,82%, υψηλότερο από την τελευταία έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο (4,65%), δημοπρατήθηκαν χθες τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας του Eλληνικού Δημοσίου, από τη διάθεση των οποίων αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές και, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση σε ποσοστό 90% προήλθε από εγχώριες τράπεζες.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Eγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού (900 εκατ. ευρώ), καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι έως και τον Οκτώβριο το ύψος των λήξεων από τις παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνει σε 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί τμηματικά, καθώς θα ακολουθήσει την επόμενη Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων και νέες εκδόσεις τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, περιοδεία σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ξεκινά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την ενημέρωση ξένων αξιωματούχων σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών σήμερα θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Aύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde, και λίγο νωρίτερα με διεθνείς επενδυτές. Την ίδια μέρα, το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, όπου συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet και νωρίτερα με διεθνείς επενδυτές.

Τις συναντήσεις με επενδυτές οργανώνει το Institute of International Finance.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύσουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο