Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα δίχτυα της εφορίας φτωχοί με πισίνες και πολυτελή ΙΧ, δεσμεύτηκαν 14 θαλαμηγοί

Μπλόκο στη... χλιδάτη φοροδιαφυγή επιχειρεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι συντονισμένες έρευνες των τελευταίων ημερών απέδωσαν καρπούς καθώς διαπιστώθηκε πως:

- 1.113 ιδιοκτήτες πισίνων δεν τις είχαν δηλώσει για να αποφύγουν τα τεκμήρια και κατ’ επέκταση το πόθεν έσχες.

- 14 «σκαφάτοι» στη μαρίνα Αλίμου είχαν εγγράψει τις θαλαμηγούς τους σε off shore εταιρείες αποφεύγοντας την τσιμπίδα της εφορίας. Τα συγκεκριμένα σκάφη δεσμεύτηκαν από τις αρχές.

- Δεκάδες ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη δήλωναν εισοδήματα πείνας ή δεν έμπαιναν στον κόπο να δηλώσουν τα ΙΧ τους. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν έλεγχοι με αεροφωτογραφίες και παράλληλα αξιοποιήθηκαν στοιχεία εταιρειών οι οποίες κατασκευάζουν πισίνες. Από τους ελέγχους προέκυψε πως 1.113 άτομα είχαν στις βίλες τους πισίνες τις οποίες δεν είχαν δηλώσει.

Eτσι ξέφευγαν από το τεκμήριο απόκτησης αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης. Τώρα θα κληθούν από τις εφορίες για να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες και να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.

Εξάλλου χθες κατά τις ίδιες πληροφορίες άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στον Aλιμο.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε 20 θαλαμηγούς μήκους 15 - 30 μέτρων. Οι 14 εξ αυτών δεν είχαν δηλωθεί στην εφορία και ήταν εγγεγραμμένες σε εξωχώριες εταιρείες του Λονδίνου. Oλες μάλιστα οι λονδρέζικες εταιρείες είχαν την ίδια διεύθυνση.

Aμεσα δόθηκε εντολή να δεσμευθούν και τα 14 σκάφη, γεγονός που θορύβησε τους ιδιοκτήτες τους (επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.), μερικοί εκ των οποίων απευθύνθηκαν στο ΣΔΟΕ.

Τους ξεκαθαρίστηκε ότι για να πάρουν πίσω τα σκάφη τους θα πρέπει να κάνουν συμπληρωματική δήλωση στην εφορία, για να υπολογιστούν οι αναλογούντες φόροι.

Κι αυτό καθώς τα σκάφη θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί στο Ε1.

Εξάλλου χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων που είχε κάνει το ΣΔΟΕ έξω από νυκτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη καταγράφοντας τις πινακίδες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Από τις διασταυρώσεις που έγιναν στη συνέχεια προέκυψε πως όλοι οι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων (με αξία σε πολλές περιπτώσεις άνω των 100.000 ευρώ) φοροδιέφευγαν.

Σύμφωνα με το «Mega» διαπιστώθηκε πως έμπορος ο οποίος δήλωνε ετήσιο εισόδημα 7.700 ευρώ είχε στην κατοχή του μια Bentley αξίας 200.000 ευρώ, την οποία δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

Ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος είχε να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2003 κυκλοφορούσε με Porsche.

Σε μία άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων είχε στο όνομά του πανάκριβο τζιπ, το οποίο δεν δήλωνε στη φορολογική του δήλωση.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο