Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνωστισμός στα συμβολαιογραφεία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Μετά τις πολεοδομίες τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα συμβολαιογραφικά γραφεία από την κοσμοσυρροή εργολάβων και ιδιωτών, που επιθυμούν να υπογράψουν μέχρι το τέλος του έτους τα συμβολαιογραφικά συμβόλαια πριν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών....

Μετά τις πολεοδομίες τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα συμβολαιογραφικά γραφεία από την κοσμοσυρροή εργολάβων και ιδιωτών, που επιθυμούν να υπογράψουν μέχρι το τέλος του έτους τα συμβολαιογραφικά συμβόλαια πριν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα οξύ, καθώς είναι σημαντικός ο αριθμός των αγοραπωλησιών που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες του έτους με αποτέλεσμα τα περισσότερα συμβόλαια να μην «προλαβαίνουν» να συνταχθούν στο τέλος του έτους και να μεταφέρονται για τις αρχές του 2006.

Πρόσθετη επιβάρυνση
Κάτι που σημαίνει αυτομάτως πρόσθετη επιβάρυνση, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία τα οριστικά συμβόλαια συντάσσονται βάση των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν κατά την ημερομηνία σύνταξης. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος θα υπολογισθεί με βάσει τις νέες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από 1.1.2006, ακόμη και αν η συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2005 και έχει καταβληθεί παράλληλα και ο σχετικός φόρος μεταβίβασης!
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει πάντως το μέγεθος το προβλήματος και προτίθενται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες μεταβατική διάταξη, για τη σύνταξη των οριστικών συμβολαίων με τις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι πρόκειται για αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε το 2005 και έχει καταβληθεί ο ανάλογος φόρος στην εφορία. Η ρύθμιση θα προβλέπει ένα ικανό διάστημα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ίσως και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2006.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο