Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λ.Κατσέλη: Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας 100 εκατ. ευρώ.

Στη σύσταση «Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας», το οποίο θα διαχειριστεί κονδύλια ύψους έως 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ιδιωτικούς πόρους.

Λ.Κατσέλη: Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας 100 εκατ. ευρώ.

Στη σύσταση «Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας», το οποίο θα διαχειριστεί κονδύλια ύψους έως 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ιδιωτικούς πόρους.

Στη σύσταση «Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας», το οποίο θα διαχειριστεί κονδύλια ύψους έως 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ιδιωτικούς πόρους, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα -πιθανότατα εντός του 2010- η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.  Σύμφωνα με την κα Κατσέλη, το Ταμείο θα χρηματοδοτεί δράσεις, που συνδυάζουν κοινωνικούς σκοπούς και επιχειρηματικότητα, «πατώντας» πάνω και στο νομοσχέδιο για τις εταιρίες κοινωνικής οικονομίας (ΕΚΟ), που ανακοίνωσε πρόσφατα ο προκάτοχός της στο υπουργείο, Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. η συνολική δημόσια δαπάνη -κοινοτική και εθνική χρηματοδότηση- για την ενίσχυση των ΕΚΟ ως το 2013 εκτιμάται στα 260 εκατ. ευρώ).

   Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η κα Κατσέλη γνωστοποίησε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Νοέμβριο οι επιχειρηματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του νέου «Ταμείου Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 450 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με ίση συνεισφορά από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (σύντομα θα βγει στον «αέρα» σχετική προκήρυξη).
   Παράλληλα, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει τη δράση του και το Ταμείο Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας, που μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης με 40 εκατ. ευρώ.
 Η υπουργός αναφέρθηκε και στα προγράμματα εγγυήσεων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών και πληρωμή προμηθευτών βάσει τιμολογίων, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί μόνο 18 εκατ. ευρώ.
  «Τα δύο προγράμματα δεν προχωρούν», παραδέχτηκε, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην έλλειψη σχετικής νομοθετικής κάλυψης, την κρίση ρευστότητας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στο γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα τα συγκεκριμένα δάνεια να τιτλοποιούνται και να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών (οι οποίες, σημειωτέον, εγγυώνται για το 20% των δανείων, έναντι ποσοστού 80% για το δημόσιο).
 Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι η ΤτΕ πρέπει να ενεργοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόσθεσε δε, ότι ο νέος υπουργός καλό θα ήταν να κάνει μια αναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες, ώστε ακόμη κι αν μείνουν λιγότερες για την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων, αυτές να συνεργάζονται με πιο ξεκάθαρους όρους.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο