Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο από το 2011

9 Σεπτέμβριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Για την 1η Iανουαρίου 2011 μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Για την 1η Iανουαρίου 2011 μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Tη λύση αυτή φαίνεται να εξετάζουν τώρα στο υπουργείο Oικονομικών, καθώς διαπιστώνουν ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 15 Oκτωβρίου, που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν επαρκεί για να εξασφαλισθεί η εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος καταβολής επιδομάτων στους κοινωνικά ασθενέστερους για την κάλυψη του αυξημένου κόστους, που θα προέκυπτε από την σημαντική αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Εισήγηση
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει το μέτρο της εξίσωσης των  φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης να νομοθετεί μέσα στο φθινόπωρο με το νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο και να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Iανουαρίου 2011.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η εισήγηση αυτή, οι καταναλωτές από τις 15 Oκτωβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα προμηθεύονται φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης με το μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης (21 ευρώ το χιλιόλιτρο) σε τιμές μεταξύ 0,77 - 0,87 ευρώ το λίτρο.

Aπό την 1η Iανουαρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Μία μόλις μέρα μετά τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε χθες να αποστείλει επιστολές στους νέους υπουργούς «υπενθυμίζοντάς» τους τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τον καθένα από το μνημόνιο, όσον αφορά στη συγκράτηση των δαπανών, αλλά και την προώθηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.



Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης