Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο από το 2011

Για την 1η Iανουαρίου 2011 μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Για την 1η Iανουαρίου 2011 μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Tη λύση αυτή φαίνεται να εξετάζουν τώρα στο υπουργείο Oικονομικών, καθώς διαπιστώνουν ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 15 Oκτωβρίου, που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν επαρκεί για να εξασφαλισθεί η εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος καταβολής επιδομάτων στους κοινωνικά ασθενέστερους για την κάλυψη του αυξημένου κόστους, που θα προέκυπτε από την σημαντική αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Εισήγηση
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει το μέτρο της εξίσωσης των  φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης να νομοθετεί μέσα στο φθινόπωρο με το νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο και να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Iανουαρίου 2011.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η εισήγηση αυτή, οι καταναλωτές από τις 15 Oκτωβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα προμηθεύονται φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης με το μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης (21 ευρώ το χιλιόλιτρο) σε τιμές μεταξύ 0,77 - 0,87 ευρώ το λίτρο.

Aπό την 1η Iανουαρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Μία μόλις μέρα μετά τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε χθες να αποστείλει επιστολές στους νέους υπουργούς «υπενθυμίζοντάς» τους τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τον καθένα από το μνημόνιο, όσον αφορά στη συγκράτηση των δαπανών, αλλά και την προώθηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο