Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρία σενάρια για να μη γίνει η μετάταξη του ΦΠΑ

Τουλάχιστον τρία εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στο συντελεστή 23% – κάτι που προβλέπεται από το Μνημόνιο.

Τουλάχιστον τρία εναλλακτικά σενάρια μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που σήμερα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στο συντελεστή 23% – κάτι που προβλέπεται από το Μνημόνιο.

Αυτό ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, απαριθμώντας τα σχετικά σενάρια, είπε:

α) Θα μπορούσε να υπάρχει μια αύξηση 1% ή 2% του συντελεστή ΦΠΑ όλων των αγαθών που σήμερα βρίσκονται στο 11%.

β) Θα μπορούσε να υπάρχει ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

γ) Το γνωστό -από διαρροές- σενάριο περί εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε του τελευταίου σεναρίου -χωρίς, όπως είπε, να δηλώνει προτίμηση σε αυτό- λέγοντας ότι είναι αδικαιολόγητες οι επικρίσεις, όταν αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και στην αναδιανομή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, γίνονται οι σχετικές μελέτες κόστους-απόδοσης στο υπουργείο Οικονομικών και όλα τα σενάρια θα συζητηθούν και με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα για «ενδιάμεση» επιθεώρηση και διαβούλευση στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο