Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Καθαρογράφεται η «μαύρη λίστα» των φοροφυγάδων .

«MAYPEΣ λίστες» με όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το Yπουργείο Οικονομικών και για τον λόγο αυτό ζητεί από τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα αναλυτικούς καταλόγους με όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων.

Καθαρογράφεται η «μαύρη λίστα» των φοροφυγάδων .
                                           

«MAYPEΣ λίστες» με όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχουν εντοπιστεί να φοροδιαφεύγουν ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το Yπουργείο Οικονομικών και για τον λόγο αυτό ζητεί από τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα αναλυτικούς καταλόγους με όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων.

Με εγκύκλιο το Yπουργείο Οικονομικών δίνει αυστηρές εντολές προς τις εφορίες να καταρτίσουν λίστες με τα στοιχεία των επιχειρήσεων που διέπραξαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών και εικονικών στοιχείων ή ήρθαν αντιμέτωπες με κατασχέσεις των καταθέσεών τους ως έσχατη λύση είσπραξης των οφειλών τους στο Δημόσιο.

Οι λίστες άρχισαν ήδη να συμπληρώνονται από την αρμόδια διεύθυνση ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον «ξεχασμένο» νόμο του 1995 που προβλέπει ότι μαζί με το κείμενο του προϋπολογισμού μπορούν να κατατεθούν στην βουλή πίνακες παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας συνοδεύουν τον προϋπολογισμό.

Το αν τελικά η κυβέρνηση θα υιοθετήσει σε μόνιμη βάση το συγκεκριμένο μετρό παραμένει αδιευκρίνιστο καθώς θα απαιτηθεί απόφαση που θα έχει και πολιτικό κόστος και ενδέχεται να προσκρούσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο μηχανισμός του Δημοσίου έχει τεθεί σε λειτουργία καθώς η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Eλέγχων του Yπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει με ειδική εγκύκλιο (το πλήρες κείμενο δημοσιεύεται στη σελ. 31) από εφορίες και ελεγκτικά κέντρα να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές λίστες.

Στις λίστες που θα καταρτίσουν οι εφορίες θα πρέπει να καταγράφονται:

• Επιχειρήσεις οι οποίες διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης που διαπιστώθηκαν μετά από τακτικούς φορολογικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα την απόρριψη των βιβλίων και στοιχείων τους, προσωρινούς ελέγχους μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων ή λόγω μη υποβολής δηλώσεων και οι καταλογιστικές πράξεις εκδόθηκαν από 1ης Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009.

• Επιχειρήσεις οι οποίες άσκησαν προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, εφόσον οι προσφυγές αφορούν καταλογιστικές πράξεις με καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών, πρόσθετων φόρων και προστίμων που υπερβαίνουν τα 293.470 ευρώ για όλες τις χρήσεις και τα αντικείμενα.

• Επιχειρήσεις οι οποίες διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις που αφορούν μόνο την έκδοση εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων, για τις οποίες οι καταλογιστικές πράξεις εκδόθηκαν από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009 (ανεξάρτητα από την ημερομηνία κοινοποίησης) και τα ποσά που καταλογίστηκαν από διάφορες χρήσεις συνολικά είναι πάνω από 2.934 ευρώ. Στις λίστες θα αναγράφονται όλες οι επιχειρήσεις-εκδότες εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων και όχι οι λήπτες, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις.

• Επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως η δέσμευση του 50% των καταθέσεων.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο