Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πώς αναγνωρίζονται τα πλασματικά έτη ασφάλισης

Την εγκύκλιο για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Πώς αναγνωρίζονται τα πλασματικά έτη ασφάλισης

Την εγκύκλιο για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εξέδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.


Με βάση την εγκύκλιο, ο ασφαλισμένος μπορεί να αναγνωρίσει:


    * Τον χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας μέχρι 300 ημέρες (1 έτος)
    * Τον χρόνο επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες (1 έτος)
    * Τον χρόνο σπουδών σε μέσες, ανώτερες και ανώτατες σχολές
    * Τον χρόνο λοχείας και κύησης  μέχρι 119 ημέρες
    * Τον χρόνο απεργίας για τον οποίο υπάρχει κενό ασφάλισης
    * Τον πλασματικό χρόνο για τα παιδιά ανέρχεται σε 1 χρόνο για ένα παιδί, 3 χρόνια για 2 παιδιά και 5 χρόνια για 3 παιδιά

 
Ένας εργαζόμενος που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 4 χρόνια. Όποιος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2012 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 5 χρόνια, το 2013 μέχρι 6 χρόνια και από  το 2014 και μετά μέχρι 7 χρόνια.
 

Τι θα πληρώσουν; Για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, για τους μισθωτούς η εισφορά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι το 20% επί των συντάξιμων αποδοχών, ενώ για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών.

Ο χρόνος σπουδών, στρατού και ανατροφής παιδιών κοστίζει 165 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1.980 ευρώ ο χρόνος.


Για τον χρόνο αναγνώρισης της ανεργίας δεν χρειάζονται χρήματα.

Σχετική απόφαση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο